...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1051 / 299 / 2
jak coś opóźnienie nowej odsłony hyperreal.help wynika z tego, że trafiło mi się do szpitala, ale już wyszedłem, więc działam dalej.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 89 / 4 / 0
No tak, jak wbijesz na izbe przyjec psychiatryka i powiesz ze masz mysli samobojcze lub ostry skręt to chyba odrazu biorą. Ale wlasnie na oddział ogólnopsychiatryczny. Lub jeśli naprawde źle z tobą i to widać i nie ma miejsc na detoxie. Na detox z izby nie wezmą raczej bo prawie zawsze jest komplet, i miejsca też zarezerwowane. Trza zadzwonić na izbe, powiedziec ze chcesz na detox od opiatów i poda ci nr. Wewnętrzny, dzwonisz jeszcze raz, wybijasz ten nr. Na infolinii i dogadujesz termin. A jak sie zwolni miejsce wczesniej jak ktos zrezygnuje albo go wyjebią, to zadzwonią z partyzanta że jest miejsce za 3 dni i możesz jechać. ŚWIECIE 4 LIFE! Ordynator wspaniały człowiek. Mam już 45mg metadonu dziennie, 225mg pregabaliny i 50mg ketrelu i nadal powoli zwiększa. A benzo już odstawiłem prawie bezboleśnie + zamiast benzo dał właśnie prege na odstawke, najpierw stopniowo zjechał za pomocą diazepamu, wyzerowane benzo i wjechała pregabalina. Zobaczymy jak to bedzie dalej. Strasznie sie ciesze że w końcu jest nadzieja na odstawke benzo.
  • 4 / / 0
No tak, ale na tych oddzialach ogolnych gdy trafiasz na detox zajmuja sie toba tak samo jak ma zwyklym detoxie? Przynajmniej u mnie tak bylo. Teraz znowu jestem na oddziale ogolnym psychiatrycznym i bardzo duzo osob jest tu na detoxie, kroplowki, benzo, czasem pasy %-D i daja rade
[post][/post]
20 maja 2025kulkajs6 pisze:
Mnie wjebali jak zgłosiłem sie dobrowolnie bez żadnych myśli samobójczych, właśnie do zamkniętego z samobójcami, depresjami, schizosami, upośledzonymi - no to nie jest detoks tylko oddział ogólny
Ostatnio zmieniony 23 maja 2025 przez kulkajs6, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 13 / / 0
Cześć, ma ktoś jakieś informacje odn. detoksu w Turawie? „Mental Relax House”.
Jest to ośrodek, ale prowadzą również oddział detoksykacji. Jeden jedyny na NFZ który przyjmuje od sub. psychoaktywnych a nie od alkoholu w moim zapyziałym opolskim. Chyba że ma ktoś namiary na detoks od opiatów w opolskim/dolnośląskim, to bardzo bym prosił wiadomość na priv.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.