Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
330
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1013

ODPOWIEDZ
  • 89 / 13 / 0
27 maja 2025Macabra pisze:
Hej, jestem na sertralinie 150mg od 2 miesiecy. 9 czerwca mam wizyte u magika i bede prosil o bupropion. Do jakiej dawki sertraliny najlepiej zredukowac gdy wejde na bupro? Pytac magika o jeszcze jakies dodatkowe cukierki do tego czy styknie. Najbardziej chce motywacji i energii do dzialania.
Mam dokładnie ten sam problem, czyli poszukiwanie aktywizacji. Byłem na bupropionie i magik zalecił do tego sertralinę więc combo jest bezpieczne na pewno.
  • 1483 / 238 / 0
W ogóle połączenie bupropionu z SSRI jest "bezpieczne", te leki działają w zupełnie inny sposób. bupropion jednak nie dla mnie, bardzo zwiększa lęk niezależnie czy brany solo czy z innymi lekami, nawet paroksetyna nie dała rady przykryć tego jebanego lęku. Bardzo szkoda bo jest świetny na apatię.
  • 89 / 13 / 0
@zburzony Mi też bupropion włączył dziwne lęki i zaczęło mnie to wkurwiać. Próbowałeś może zwalczać to trazodonem? U mnie póki co przynosi niezłe efekty. Tylko trochę zamula, a szukam właśnie odwrotnego stanu.
  • 1483 / 238 / 0
@castlecastle biorę aktualnie trazodon 300 mg, mnie on już zupełnie nie zamula, ale bupropionu z nim nie łączyłem. Wydaje mi się że lęku po bupropionie bez benzodiazepin bym się nie pozbył.
  • 20 / / 0
Witam. Zacząłem stosować sertralinę na depresję oraz nerwicę. Pierwsze 3 tyg 50mg od tyg 100mg i powiem Wam że coś się dzieje. Wstaje normalnie, nie mam myśli samobójczych i nie mam tego nieogaru w głowie I natrętnych myśli. Problem jest jednak taki że lek mnie całkowicie wykastrował. Mam 2 pytania:
1.czy jest szansa że gdy załaduje się dopomina a podobno wchodzi od 100mg to może się poprawić libido, ewentualnie po czasie będzie lepiej?
2. Co dorażnie brać na libido żeby móc dojść bez slajdów następnego. Czytałem że agoniści dopaminy działają ale lekarz psychiatra na wzmiankę o tym powiedział że się na tych lekach nie zna żeby przepisać.
  • 89 / 13 / 0
29 maja 2025zburzony pisze:
@castlecastle biorę aktualnie trazodon 300 mg, mnie on już zupełnie nie zamula, ale bupropionu z nim nie łączyłem. Wydaje mi się że lęku po bupropionie bez benzodiazepin bym się nie pozbył.
Może warto spróbować. Benzo to jak wiadomo pod wieloma względami chujowy wybór.
Można też spróbować z hydroksyzyną. Podobno też umie wygłuszyć lęki z bupropionu.
  • 1483 / 238 / 0
@castlecastle bez jaj, hydroksyzyna? To może od razu krople walerianowe. W moim przypadku raczej mniej niż 2 mg alprazolamu nic by nie dało, lęk po bupropionie jest zajebiście silny, szczególnie fobia społeczna. Trzy razy do niego podchodziłem, żałuję bardzo ale nie dałem rady brać dłużej niż miesiąc.
  • 89 / 13 / 0
@zburzony Tak mi powiedział magik i to m.in. przepisał. Nie próbowałem jeszcze. Fakt faktem, że zależy jak silne są te lęki, kiedy występują itd. U mnie raczej nie ma takiej chujozy jak u Ciebie, stąd może pomysł z hydroksyzyną.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.