27 maja 2025Macabra pisze: Hej, jestem na sertralinie 150mg od 2 miesiecy. 9 czerwca mam wizyte u magika i bede prosil o bupropion. Do jakiej dawki sertraliny najlepiej zredukowac gdy wejde na bupro? Pytac magika o jeszcze jakies dodatkowe cukierki do tego czy styknie. Najbardziej chce motywacji i energii do dzialania.
1.czy jest szansa że gdy załaduje się dopomina a podobno wchodzi od 100mg to może się poprawić libido, ewentualnie po czasie będzie lepiej?
2. Co dorażnie brać na libido żeby móc dojść bez slajdów następnego. Czytałem że agoniści dopaminy działają ale lekarz psychiatra na wzmiankę o tym powiedział że się na tych lekach nie zna żeby przepisać.
29 maja 2025zburzony pisze: @castlecastle biorę aktualnie trazodon 300 mg, mnie on już zupełnie nie zamula, ale bupropionu z nim nie łączyłem. Wydaje mi się że lęku po bupropionie bez benzodiazepin bym się nie pozbył.
Można też spróbować z hydroksyzyną. Podobno też umie wygłuszyć lęki z bupropionu.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.