27 maja 2025Macabra pisze: Hej, jestem na sertralinie 150mg od 2 miesiecy. 9 czerwca mam wizyte u magika i bede prosil o bupropion. Do jakiej dawki sertraliny najlepiej zredukowac gdy wejde na bupro? Pytac magika o jeszcze jakies dodatkowe cukierki do tego czy styknie. Najbardziej chce motywacji i energii do dzialania.
1.czy jest szansa że gdy załaduje się dopomina a podobno wchodzi od 100mg to może się poprawić libido, ewentualnie po czasie będzie lepiej?
2. Co dorażnie brać na libido żeby móc dojść bez slajdów następnego. Czytałem że agoniści dopaminy działają ale lekarz psychiatra na wzmiankę o tym powiedział że się na tych lekach nie zna żeby przepisać.
29 maja 2025zburzony pisze: @castlecastle biorę aktualnie trazodon 300 mg, mnie on już zupełnie nie zamula, ale bupropionu z nim nie łączyłem. Wydaje mi się że lęku po bupropionie bez benzodiazepin bym się nie pozbył.
Można też spróbować z hydroksyzyną. Podobno też umie wygłuszyć lęki z bupropionu.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.