ODPOWIEDZ
  • 826 / 198 / 0
@zburzony
To ja mam Cię uczyć jaki lek przeciwkaszlowy jest najlepszy? XD
  • 1331 / 337 / 13
miodem i čosnkiem

przecież nie jakąś chemią trująca %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 433 / 167 / 0
Niczym. Odkąd przestałam przy każdej infekcji łykać nie wiadomo jakie leki (chociażby paracetamol) organizm o wiele lepiej i szybciej sam sobie radzi z infekcjami. I też choruję o wiele rzadziej.
Przy gorączce poniżej 39 stopni leki typu paracetamol/ibuprofen dla mnie nie istnieją. Na gardło tylko czasami biorę Octeangin.
  • 3 / 1 / 0
Przy mocnej infekcji u mnie działa tylko gripex w tabletkach albo saszety max , na gardło orofar albo tantum verde a syrop na kaszel grinttus
  • 1 / 1 / 0
Na codzień warto suplementować 1000mg witaminy C (jeśli ktoś bierze B12, to minimum 4 godziny odstępu) oraz 30mg cynku (kobiety mniej!) godzinę przed snem w dobrze przyswajalnej formie.

Poza tym, gdy już coś zaczyna „zbierać” i czuje że może być źle, biorę naprzemian co 6 godzin 400mg ibuprofenu / 1000mg paracetamolu przez 3 doby.

No i wygrzewanie się pod kołdrą z gorącą herbatą :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.