ODPOWIEDZ
  • 793 / 183 / 0
@zburzony
To ja mam Cię uczyć jaki lek przeciwkaszlowy jest najlepszy? XD
  • 1293 / 329 / 12
miodem i čosnkiem

przecież nie jakąś chemią trująca %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 395 / 153 / 0
Niczym. Odkąd przestałam przy każdej infekcji łykać nie wiadomo jakie leki (chociażby paracetamol) organizm o wiele lepiej i szybciej sam sobie radzi z infekcjami. I też choruję o wiele rzadziej.
Przy gorączce poniżej 39 stopni leki typu paracetamol/ibuprofen dla mnie nie istnieją. Na gardło tylko czasami biorę Octeangin.
  • 3 / 1 / 0
Przy mocnej infekcji u mnie działa tylko gripex w tabletkach albo saszety max , na gardło orofar albo tantum verde a syrop na kaszel grinttus
  • 1 / / 0
Na codzień warto suplementować 1000mg witaminy C (jeśli ktoś bierze B12, to minimum 4 godziny odstępu) oraz 30mg cynku (kobiety mniej!) godzinę przed snem w dobrze przyswajalnej formie.

Poza tym, gdy już coś zaczyna „zbierać” i czuje że może być źle, biorę naprzemian co 6 godzin 400mg ibuprofenu / 1000mg paracetamolu przez 3 doby.

No i wygrzewanie się pod kołdrą z gorącą herbatą :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.