To ja mam Cię uczyć jaki lek przeciwkaszlowy jest najlepszy? XD
przecież nie jakąś chemią trująca
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Przy gorączce poniżej 39 stopni leki typu paracetamol/ibuprofen dla mnie nie istnieją. Na gardło tylko czasami biorę Octeangin.
Poza tym, gdy już coś zaczyna „zbierać” i czuje że może być źle, biorę naprzemian co 6 godzin 400mg ibuprofenu / 1000mg paracetamolu przez 3 doby.
No i wygrzewanie się pod kołdrą z gorącą herbatą :)
Na pierwszy dzień coś z alkoholem żeby się wygrzać. Ewentualnie gdy temperatura przekracza te 38 stopni co u mnie zdarza sie raz na pare lat to jakiś ibuprom.
1-2 dni i ponownie jestem zdrów jak przysłowiowa ryba :D
Ja złapałem jakoś na początku roku. 2 tygodnie umieranie, a kolejne 2 dochodzenie do siebie. Były nawet dziwne "halucynacje" typu mgła w mieszkaniu.
Pojawiły się problemy z sercem, co najbardziej mnie w tym przestraszyło.
Nie polecam i żałuję, że się nie szczepiłem.
A przeziębienia się mnie nie imają, bo regularnie biegam cały rok więc jestem zahartowany.
Za dzieciaka matka robiła mleko z czosnkiem i miodem, żeby dało się to wypić. Był też syrop z cebuli.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.