Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
wczorajDevixo pisze:
@rzeka bierzesz 700mg tramadolu dziennie? raczej odradzałbym morfine w twoim przypadku z 2 wzgledów
-jeśli bierzesz 700 mg tramadolu dziennie to masz ładna tolerke a morfina przyjeta PO ma bardzo niską biodostepność (ok. 30%)
-morfina co prawda w niższych dawkach zwieksza próg drgawkowy, ale jednak małej dawki to ty nie weźmiesz, morfina w wiekszych dawkach zmniejsza próg drgawkowy tak jak tramadol więc nie ryzykowałbym.
Przez całą dobre tyle się sliczy nie biorę tego na raz ;) no jak przyjaciele pół tabletki, ćwiartka porobią? Ja jestem w świętej kondycji zdrowotnej, jestem sportowcem nie chodzi o to że się chwale ale ma chyba znaczenie ;) dzisiaj ostatni raz tramadol wleciał coś około 11. diazepam 20mg około 14 w toorii jestem gotów na przygodę z nową substacja :D dajcie znać
  • 2794 / 360 / 0
No ja znalazłem odpowiedź na swoje pytanie czemu nie czułem histaminy po podaniu majki i.v a dodam ze mam zalożonego " midlajna " kto nie wie co to niech sobie w duckduckgo wbije . A więc musial minąć ponad tydzien nie brania hudroksyzyny aby po podaniu majki i.v na kopa oczywiście poczuć histamine itp niestety tolerancja poleciala strasznie do góry.. bo 1tab zupelnie nie czuje , 2 tab lekko .. dopiero 3tab mst200 powoduja to na co liczę dla mnie to oznacza chyba walenie głowa w mur .. w ostatnich dniach bilem swoje rekordy jesli o majke chodzi jednego dnia w ciagu 30min podalem 1g majki tak 1g majki i.v najpierw 2tab i po 10 minutach 3tab i.v także ten a niekiedy dawka dzienna to bylo 2,4-2,6g majki i.v teraz schodze z dawek i pie***rdole to bo to bez sensu juz jest dla mnie poprostu
  • 12 / / 0
Yhy czyli trzeba zrobić ten detoks od benzo który z resztą chętnie zrobie no i próbując majki będzie to dzien czysty od jakichkolwiek substancji. Co do dawek nigdy nie brałem majki mam Continusy 100 ile powinienem tego zarzucić żebym mógł poczuć to o czym Wy Majkowiecze opowiadacie :D
  • 215 / 66 / 0
@sclero2014 5xMST200 to nie jest gram morfiny. To bylby gram siarczanu morfiny zakladajac 100% wydajnosc ekstrakcji. Ja rozumiem ze to skrot myslowy, ale poczatkujacy tez czytaja. Nijak nie do zrobienia, zwlaszcza metoda wodna. Przy takim zuzyciu to pozostaje ekstrakcja z wytraceniem wolnej zasady (Parathormon opisywal tu a to nie jest jakos specjalnie wiecej roboty. Dopisalbym jeszcze ze acetylacja skoro i tak juz freebase w rezultacie otrzymujesz, ale jako ze narzekasz na brak histaminy a nie dzialania moze mijac sie z celem. Pozdr.

@rzeka 1 dzien przy diazepamie to zaden detox. Nordiazepam bedacy metabolitem jest rowniez aktywny i tez ma dlugi czas poltrwania (do kilku dni w porywach). Zreszta biorac ww dawki tramadolu to bym sie tak do naglego odstawiania benzo nie spieszyl tak czy siak.
  • 645 / 150 / 0
50mg iv bez tolerancji to dobra ilość. Z tą biodostępnością oralną jest różnie. Niby ona początkowo wynosi około 30%, jednak wzrasta wraz z częstotliwością brania. Może to być w porywach nawet 60-70%. Też pewnie cechy osobnicze.
  • 12 / / 0
No to chłopaki ile zgryźć na pierwszy raz tego MST 100, jedna pilla starczy?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dzielnicowa na wolnym przyłapała 12-latkę na gorącym uczynku. Dziewczynka kupiła amfetaminę

Dzięki interwencji dzielnicowej, która była na urlopie wypoczynkowym, zatrzymano 18-latkę, która dla korzyści majątkowej udzielała narkotyki nieletnim. W związku z tą sprawą policjanci przesłuchali trzech nieletnich w charakterze sprawców czynu karalnego oraz dwóch świadków. 18-latce grozi kara do 20 lat pozbawienia wolności, natomiast sprawą nieletnich zajmie się sąd rodzinny.

GIS ostrzega przed nową niebezpieczną substancją narkotyczną

W 2024 roku odnotowano kilka przypadków zgonów, w których w materiale biologicznym wykryto substancję pod nazwą N-etylonorpentedron (NEP). Przypadki śmierci związane były z użyciem wyłącznie NEP lub w skojarzeniu z innymi substancjami działającymi na ośrodkowy układ nerwowy.

Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka

W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.