Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 192 / 65 / 2
@rzeka bierzesz 700mg tramadolu dziennie? raczej odradzałbym morfine w twoim przypadku z 2 wzgledów
-jeśli bierzesz 700 mg tramadolu dziennie to masz ładna tolerke a morfina przyjeta PO ma bardzo niską biodostepność (ok. 30%)
-morfina co prawda w niższych dawkach zwieksza próg drgawkowy, ale jednak małej dawki to ty nie weźmiesz, morfina w wiekszych dawkach zmniejsza próg drgawkowy tak jak tramadol więc nie ryzykowałbym.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 793 / 183 / 0
Obniżenie progu drgawkowego to skutek uboczny większości opio. Po kodeinie jak stosowałem mniejsze dawki antykonwulsantów niejednokrotnie dostawałem napadów.
  • 192 / 65 / 2
@DobryWujas przepraszam za offtop, ale po kodeinie miałeś napady? w jakich to dawkach? nie słyszałem jeszcze w swoim towarzystwie, żeby ktoś po samej kodeinie dostał napad.

• 793 / 183 / 0
@devixo

Tak. Zwróciłem uwagę iż kodeina ma nawet silne działanie drkawkotwórcze i myślałem może o powstawaniu jakiegoś toksycznego metabolitu. Nigdy napadu nie dostałem nawet po tramadolu. Po majce, oxy ani żadnym innym opio również nie.

Najczęściej zdarzały mi się napady gdy dawki powtarzałem. Np 3x dziennie. Myślę, że jeśli chodzi o dawkę to gdzieś około 700, 750mg jednorazowo musiałoby to być. Bo nigdy nic się takiego u mnie nie wydarzyło gdy brałem do 500mg.

Występuje wtedy takie działanie pseudopobudzające, kodeina wtedy nie zaskakuje, jestem wkurwiony. Zdarzyło się, że pare razy w tym stanie mnie złapało. Dwukrotnie w styczniu. Z tego powodu podnosiłem dawkę depakiny u siebie. Jednak nie zapominaj też, że jestem chory na padaczkę. Dodatkowo byłem wcześniej wysycony metabolitami kodeiny m.in. morfiną.
  • 1529 / 534 / 0
Mioklonia poopioidowa to nie padaczka, nawet po tramadolu, odpowiada za to całkiem inny mechanizm i każdy opioid może to wywołać — takie coś słyszałem od znajomego doktora kilku dziedzin. Nie weryfikowałem tego jeszcze, ale może coś to podpowie. Wg niego nawet moja jebitna padaka po tramcu z utratą świadomości nie była padaczką i dlatego nigdy później już padaczek nie miałem, nie mam skłonności, ani nic z tych rzeczy. Warto żeby wypowiedział się ktoś, kto to bardziej zgłębił, bo nie miałem ku temu okazji, to zasiewam po prostu ziarenko.
  • 1 / / 0
Siema, to mój pierwszy post na tym forum. Zakupiłam dzisiaj tabletki MST100 i kompletnie nie wiem co i jak z dawką i metodą podania. Jedyne opio jakie kiedykolwiek brałam to koda z thiocodinu, mam tolerke na jakieś 450-500mg. Ile powinnam wziąć morfiny żeby uzyskać efekt podobny do kody lub najlepiej coś lepszego i czego w ogóle moge się spodziewać? Doustnie czy walić w żyłe? Jeśli w żyłe to jak to wszystko ogarnąć?
  • 6158 / 433 / 12
@yvlolaa Sprawdź wątek z tabelą porównawczą opioidów. Jak wyszukasz sobie w internecie to też znajdziesz po angielsku takie tabele bez problemu. ("Opioid conversion table")

Na wszystkie Twoje pytania odpowiedzi już na naszym forum są. Polecam nauczyć się korzystać z wyszukiwarki: https://hyperreal.at/jak-szukac – plus są alfabetyczne spisy wątków w prawie każdym dziale (tutaj np: topic73467.html ).
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 192 / 65 / 2
@TymekDymek mioklonia troszku sie różni od padaczki, zdaje mi sie, że bez wiekszego problemu można to odróżnić. chyba że mioklonia poopioidowa wyglada inaczej wtedy to nie wiem, poopioidowej nie miałem ani nie widziałem.

• 1529 / 534 / 0
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8686901950

https://www.mp.pl/bol/wytyczne/137029,l ... pioidowymi

Podesłał mi dwa takie linki i podtrzymuje że to co się dzieje po opioidach a padaczka to są dwie różne rzeczy pod kątem tego jak to powstaje, działa, nie wiem, bo nie ma czasu chwilowo się rozwodzić na ten temat ale jak go pociągnę za język więcej to dam znać
  • 793 / 183 / 0
Chciałem zaznaczyć, że u mnie to były typowe napady jakie mam czyli grand MAL. Żadna mioklonia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.