Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 48 / 4 / 0
Jest sens połączenia 1mg alpry z 6mg bromazepamu (Sedam)? Będzie tam jakaś synergia? Albo cokolwiek pozytywnego dodatkowo? Mam stosunkową niską tolerkę :zombie: ostatnimi czasy. alpra już wjechała, zielony bar sedamu czeka na sygnał do startu...tylko czy ma to sens w kwestii większego wyluzowania? czy też moc alpry zamorduje subtelny dotyk piękna bromazepamu?/ Mile widziana błyskawiczna odpowiedź, bo mogę nie wytrzymać :mniam:
  • 3188 / 540 / 0
Nie wiem czy jedno zamorduje działanie, to zależy, benzosy te maja podobny profil działania, mi brom dawał lepsze doznania, ale oczywiste jest że jak nie masz tolerki to mix Cię uciszy do snu.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 48 / 4 / 0
Pisałem że mam stosunkowo niską tolerkę, a nie że nie mam jej w ogóle. Przykładowo z miesiąc temu zjadłem 27 tabletek clonazepamu 2mg w 2 dni (żaden to powód do dumy, niestety kompulsywne tego typu wybryki to moja zmora) i nie poszedłem po tym spać (tylko broić niestety).

1mg alpry został dziś wzięty z frustracji faktem testowego przyjęcia wcześniej w ramach rekreacyjnych 40 mg temazepamu który jak się okazało, z rekreacją ma tyle wspólnego, co moja teściowa z powszechnie przyjętymi kanonami kobiecej urody. Więcej napisałem w wątku o temazepamie. Dobra dorzucam tego broma...Alea iacta est
  • 2554 / 525 / 0
Zjedzenie 54mg klona w dwa dni i nie pójście nawet spać nie świadczy o "stosunkowo niskiej" tolerce, tylko raczej o wyjebanej w kosmos.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 48 / 4 / 0
Toleranjcę rozumiem jako tak zupregulowanie danego receptora częstym zażywaniem danej substancji, że dana benzyna działa słabo, niewyczuwalnie albo trzeba jej zjeść dużo więcej. alprę dorwałem niedawno, wcześniej akurat z tą substancją styczność miałem raczej dawno (kilka tygodni/miesięcy) i dziś 1mg alpry czuję wyraźnie.

Natomiast co do poruszonej przez przedmówcę kwestii cyt: ""...nie świadczy o "stosunkowo niskiej" tolerce, tylko raczej o wyjebanej w kosmos." Nie jestem w stanie się z tym zgodzić całkowicie, nawet jeżeli faktycznie robię przerwy między akcjami z benzo kilku tygodniowe/miesięczne. Bo i alpra i Bromazepam 6mg odczuwam pozytywnie bez konieczności windowania dawek. @Vetulani44 jedynie podszedłbym do poruszonej przez Ciebie kwestii nieco inaczej - ja po prostu mogę mieć już w jakimś stopniu zajechane receptory GABA takimi akcjami przez lata. Nie stroniłem również nigdy alkoholu, tzw. mocna głowa i tak dalej. Cytując klasyka - gdzie inni po 0,7 wódki zasypiali na stole ja po tej samej dawce mogłem tańczyć na linie.

Ba, nawet w przytoczonym przykładzie o 27 tabletkach kolna... w drugi dzień klony zapijałem piwami, ćwiartką wódki i setką rzołądkowej (tyle pamiętam) i dalej nie spowodowało to snu/zgonu, dalej grandziłem choć mocno zataczając się i potykając. (na szczęście na takie eksperymenty wybieram odludzia typu pobliski las/pola itp.(ot lubię naturę), więc wyjątkowej trzody w śród sąsiadów nie narobiłem (choć dwóch z nich 4 i 5 dnia budziłem o 3 w nocy o podwózkę do apteki całodobowej/monopolowego). Oczywiście amnezja prawie całkowita, pamiętam może z 10%, resztę z opowiadań. Generalnie 6 dni trwało, żeby odczuwalnie klon ze mnie "wyparował". To był skrajny idiotyzm i odradzam takie akcje wszystkim (nie pierwszy i nie ostatni zapewne, bo w kwietniu już mam u ziomka zarezerwowane kolejną paczkę klona, postaram się inaczej ją rozegrać.). Żadne inne benzo u mnie nie jest tak przypałogenne. Mam teorię że to przez jego długi okres półtrwania, zatem dość szybkie nakładanie się na siebie kolejnych zażytych dawek i długi czas eliminacji tego co już krąży w organizmie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.

Zaskakujące odkrycie w kierownicy do gier. Celnicy znaleźli blisko 2800 tabletek oksykodonu

Śląska Krajowa Administracja Skarbowa (KAS) stale kontroluje przesyłki w Katowice Airport i lokalnych sortowniach paczek. W ostatnim czasie Śląski Urząd Celno-Skarbowy w Katowicach (ŚUCS) przejął oksykodon. Służbę Celno-Skarbową wspomagał Kodi, psi funkcjonariusz specjalizujący się w wykrywaniu substancji odurzających.