14 lutego 2025TooMuchSmoke pisze: wpierdalasz gram hery dziennie i ty się pytasz czy sobie przypadkiem nie szkodzisz? ręce opadają…
to nie miejsce na ocenianie innych, bez jakiejkolwiek formy pomocy/odpowiedzi na pytanie czy wsparcia - jest to warn słowny nie liczący się do licznika ostrzeżeń gdzie 3 = autoban na 72h /Mx
14 lutego 2025JestemNiesoba pisze: Wiesz, mi ogolnie chodzilo tez, czy w jakis inny sposob to nie zaszkodzi - nie tylko na pluca, bo wiem, ze jest to bardzo malo popularna metoda zazywania browna, ale chyba moge walic dalej bez obaw, co?:p
14 lutego 2025JestemNiesoba pisze: Od 5 miesiecy jestem w londynie i codziennie wale nosem zajebistego londynskiego browna (3-4 cwiary dziennie, najczesciej po 1 cwiarze naraz). Temat caly czas jest bardzo dobry - jasnobrazowy proszek formujacy sie w male grudki, ktore bardzo latwo sie krusza. Czy mam sie czego obawiac, jesli chodzi o pluca?? Czasem czuje jakies delikatne drapanie itp i kaszle. Wciagam powoli, delikatnie i nigdy nie czuje, zeby cos polecialo do gardla, ale chcialbym miec pewnosc, czy nie szkodze sobie w ten sposob, a tu kazdy, kogo znam, pali - tylko ja taki jebniety jestem i musze do nosa xd Czy jest tu ktos, kto rowniez wali hel nosem i moglby napisac, czy ma jakies skutki uboczne, bo troche zaczalem sie martwic ostatnio... Z gory dzieki za pomoc.
Edit:
Ps.: To drapanie moze byc od papierosow, bo wrocilem do palenia ostatnio, ale tylko rano mnie drapie - pokaszle chwile i jest spokoj.
PS - faktycznie ciekawy dobór sposobu walenia tematu, choć jak masz go w formie który umożliwia taką opcję to zdecydowanie już lepiej niż ładować się w iv.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Ja zacząłem grzecznie brać przepisane leki od Pani doktor którą o ile dobrze Pamiętam Ty mi poleciłeś a Triticco zatkało mi tak nos że sapie ledwo przez usta.
Znalazłem w domu lek Clatra 20 mg i liczę na niego w Pomocy!
Jeśli nie da rady co polecacie na zatkany nos właśnie od leku. Jakie areozole ? Jak mnie nie puści to do obiadu znajdę aptekę u siebie w miesicie dyżurującą i pędem będę nadciągał 30cm nad chodnikami.
15 lutego 2025Flammeus pisze: Mi się wydaje że wszystko zażywane nosem może jakoś tam zaszkodzić na płuca/drogi oddechowe. W końcu powietrze którym oddychasz przechodzi przez nos/gardło gdzie masz towar i spływ leci ci w kierunku płuc. Wiadomo że tam dosłownie nie spływa, ale może jakiś wpływ mieć. Chyba nawet w przypadku tabletek metylofenidatu można dostać coś w rodzaju pylicy płuc od wciągania masy tabletkowej.
Od tego jest śluzówka żeby to zatrzymać w nosie.
Pytam żeby poznać wasze zdanie i bardzo możliwe że mieliście racje, nie doceniłem siły wkrętki :/ A z tym klefedronem ale żeś mnie ugryzł XD Wiem co jem.
17 lutego 2025london5 pisze:Nic z prochu co wciągasz do nosa nie dostaje się do płuc !15 lutego 2025Flammeus pisze: Mi się wydaje że wszystko zażywane nosem może jakoś tam zaszkodzić na płuca/drogi oddechowe. W końcu powietrze którym oddychasz przechodzi przez nos/gardło gdzie masz towar i spływ leci ci w kierunku płuc. Wiadomo że tam dosłownie nie spływa, ale może jakiś wpływ mieć. Chyba nawet w przypadku tabletek metylofenidatu można dostać coś w rodzaju pylicy płuc od wciągania masy tabletkowej.
Od tego jest śluzówka żeby to zatrzymać w nosie.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.