Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 64 / 12 / 0
@fr111k w przeciwieństwie do innych magików z tamtych okolic dr MBK ma duże doświadczenie w prowadzeniu osób uzależnionych. Co prawda na ZL ujrzysz pozytywne opinie, ale ja ZL nie ufam - pójdziesz na wizytę, to wyrobisz sobie własną opinię. Ważne, byś szczegółowo opisał okoliczności decyzji o samoleczeniu. Daj znać po.

nie używamy nazwisk lekarzy na forum. jedynie inicjały. lady
  • 5 / / 0
@Hanalena A ty miałaś kiedyś do czynienia lub jakiś twoj znajomy z tą paanią magik. Znam przypadki podobne jak moich ze wizyta konczyla sie skierowaniem na detoksykacje a to nie o to chodzi. A ja nie moge sobie na cos takiego pozwolic bo chodze do pracy/studia + uwazam ze funkconuje normalnie. Chcę się pozbyć lęków i innych problemów i leczyć się juz normalnie nie na własną ręke co miesiąc kombinowac benzo bo to jest bez sensu. Zależy mi także aby nie mieć wpisane w historii chorób ze jestem osoba uzależnioną od czegokolwiek a tutaj jest mozliwość wpisku o benzo.
  • 64 / 12 / 0
@fr111k znajomi ze starych lat, choć głównie leczyli u niej stany lękowe i przewlekle obniżony nastrój (bez historii uzależnienia). Tak w ogóle wśród magików bywają ludzie. Po prostu powiedz jej, jakie masz obawy i oczekiwania. Wydajesz się zmotywowany, świadomy konsekwencji, a to zawsze punktuje przy pierwszym wrażeniu.
  • 5 / / 0
@Hanalena Można powiedzieć że twoi znajomi leczyli u niej podobne schorzenia do moich więc jeżeli polecasz powinno być okej. A co do historii uzależnienia miałem na myśli by pani Mbk nie wpisała mi orzeczenia czy jak to sie tam nazywa o narkomani(uzaleznienia od benzodiazepin) ponieważ może to mi przekreślić zielona karte do Stanów o która będę się starał po ukończeniu studiów tam.
  • 625 / 102 / 0
Mój psychiatra mi powiedział raz, że jak ktoś nie bierze benzo jakoś bardzo długo, ale się z deczka wjebal to on zauważył że są dwa sposoby na odstawienie. Albo zmniejszanie dawki powoli albo odcinanie całkowicie. Ja w sumie nigdy nie brałam benzo jakoś przez długi czas, ale jak już mi wpadnie w łapy to po prostu jestem jak jakiś dzik i wpieprzam na potęgę. Ale jak mi się skończy to po prostu nie ma to nie ma. Nie ukrywam, na początku przez parę dni jest dramat ale końcem końców zawsze jakoś to później się normuje. W sumie dobrze że tak jest. Mój psychiatra też mnie już dobrze zna, zapisuje mi alpre ale ja myślę że on wie że ja tego biorę więcej niż powinnam, i wcale nie tylko przy atakach paniki bo na każdej wizycie ładnie proszę o alpre 1 mg, i zolpidem tez wpada(ale na tego szatana to ja juz uwazam dużo bardziej). Jak za często przychodzę to mi wprost mówi że mi nie zapisze i żebym nie kombinowała bo sobie życie zniszczę.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 5 / / 0
@mmigotka a jezeli mozna wiedziec to skad jestes i do jakiego psychiatry chodzisz?Szukam czegos godnego polecenia w okolicach czestochowy/radomska. U góry opisałem mój problem
  • 625 / 102 / 0
@fr11k ja mieszkam w Krk, i generalnie to chodzę do tej poradni zdrowia psychicznego która jest w tym samym budynku co psychiatryk Szpitala Uniwersyteckiego, tj na Kopernika. Ale jeśli szukasz psychiatry stricte od uzależnień to nie wiem czy poleciłabym tego swojego
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 5 / / 0
@Hanalena wizytę umówioną mam dopiero za miesiąc,zaopatrzam sie dzisiaj w benzo i czy jest sens zmieniac klona na diazepam ktoey jest dlugodzialajaca benzodiazepina + lorafen w razie W czyli sytuacji skrajnego lęku?Czy zostac przy klonie + lorafen w razie w.Nie wiem ktore polaczenie bedzie najlepsze na moje problemy.Wszystko opisalem wyzej
  • 64 / 12 / 0
@fr111k chcesz zmiany i boisz się jej jednocześnie - oczywista. Był tu kiedyś taki wątek odstawienie-klonazepamu-6-10mg-t70913.html

Miesiąc zleci szybko. Ważne, że się zapisałeś.
  • 5 / / 0
@Hanalena Mam tylko wielka nadzieje ze pani magik nie będzie chciala mnie nagle odciąć od benzo albo skierować na oddział. Po prostu chce sie wyleczyć z tego ciągłego lęku pod opieka specjalisty a nie sam.Dzieki za pomoc,mam wrazenie ze 5 raz pisze to samo ale po prostu sam nwm co dalej
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie

Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Francuscy politycy sięgają po narkotyki z powodu presji i tempa pracy

Z dziennikarskiego śledztwa portalu FranceInfo wynika, że zażywanie narkotyków przez francuskich parlamentarzystów jest "tematem tabu", a dwa przypadki upublicznione przez media nie są odosobnione. Posłowie skarżą się na presję i tempo pracy, które nie wszyscy wytrzymują.