Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1141 / 191 / 0
Ja pierwszy kontakt z alprą miałem jeszcze w liceum czyli dwadzieścia kilka lat temu. Wtedy zaczęło mi odwalać konkretnie i rodzice wysłali mnie na test narkotykowy, nic nie wyszło więc trafiłem do psychiatry. Wtedy nie czułem nic specjalnego czyli pewnie niska dawka ale lęk zniknął i uspokoiłem się.
@drakan9 brałem sporo różnych benzo i żadne nie miało podlotu do alpry, kiedyś ledwie parę mg powodowało euforię i totalne rozluźnienie które do tej pory osiągałem tylko po alkoholu, tylko że to było znacznie lepsze.
Diazepam na mnie w ogóle nie działa a słynnego klona nie czułem wcale dopóki nie zjadłem 10 mg ale szybko mnie odcięło i prawie nic nie pamiętam. Bromazepam, temazepam, lorazepam wszystko lipa dla mnie.
  • 267 / 68 / 0
Magii nie czułeś bo od razu się władowałeś na mocny kaliber, dlatego wszystkie słabsze benzo były meh
  • 402 / 39 / 0
Ja ostatnio po pol roku brania alpry przerzucilem sie na klona i czuje sie duzo lepiej
  • 273 / 105 / 0
@drakan9, ale to nie jest powiedziane. Ja przez ostatnie x lat zawsze miałam przepisywany alprazolam. Z dwa razy w życiu dostałam klonazepam i z 2x lorazepam (ale to w szpitalu). Teraz sama poprosiłam lekarza o coś po czym nie będzie mi się chciało spać, dostałam klorazepat i działa ok, a nawet dla mnie lepiej bo nie ma senności po nim.

EDIT: dzisiaj w pracy sprawdzałam leki jednego pacjenta wystawione wcześniej i nawet recepty papierowe wystawione wcześniej (np. w 2023 roku) są już widoczne na P1 - co prawda nie widać od razu jaki to lek, bo z automatu wyświetla się brak danych, ale jeśli recepta została zrealizowana to już można sprawdzić co pacjent dostał.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.

Wydział do Walki z Przestępczością Narkotykową - nowy wydział w strukturach KWP w Lublinie

Dziś w strukturze KWP w Lublinie rozpoczyna działalność Wydział do Walki z Przestępczością Narkotykową. Powstanie tej komórki, wyodrębnionej z Wydziału Kryminalnego, jest odpowiedzią na zagrożenie ze strony przestępczości narkotykowej. Tylko w ubiegłym roku na terenie województwa lubelskiego zabezpieczyliśmy ponad 800 kg narkotyków, zlikwidowaliśmy blisko 50 plantacji konopi innych niż włókniste, zatrzymaliśmy na gorącym uczynku blisko 950 osób podejrzanych o tego rodzaju przestępstwa.

Piła: Z marihuaną przyszedł do policjantów

Funkcjonariusze Wydziału Kryminalnego zatrzymali dwie osoby poszukiwane w jednym z mieszkań w centrum Piły. Podczas czynności do tego samego mieszkania przyszedł inny mężczyzna, który nie spodziewał się tam widoku policjantów. 29-latek posiadał przy sobie marihuanę i też został zatrzymany - informuje sierż. szt. Wojciech Zeszot z KPP w Pile.