Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 137 / 33 / 0
Chociaż teraz jest znośnie- bo łykasz nasenne zamiast odstawić wszystko i naprawić sobie sen.
Sam się oszukujesz a to nie dobre.
  • 53 / 6 / 0
@PolskiLen No bo ja musze spać. Cierpie na Gad,a moim najwiekszym lękiem jest...że nie zasne. Pojebane to,ale tak juz mam - chora głowa ,wiecie jak jest. Poza tym chyba juz jestem lekomanem - to akurat z domu wyszło. Zawsze była hydroksyzyna na spanie, na ból ketonal itd

Dzwonilem dzis do mojej Pani Doktor ,powiedziałem ze ta pernazinum jest do niczego. A Ona ze jest zmeczona ,mam sam poczytac i wyslac Jej propozycje. Zajebista Babka. Pytanie do Was :
Cos dobrego na spanie ,do zażywania codziennie ??? Oprócz: ketrel,doxepin,chlorprothixen, pernazinum, trazodon, mirtra, mianseryna, tisercin(cwel), olanzepina, trazodone. To wszystko juz przerobiłem. Co zostało jeszcze? Z gory dzieki za podpowiedzi
  • 65 / 7 / 0
SSRI działające na lęk, np escitalopram.
  • 137 / 33 / 0
Imbir też ma właściwości anksjolityczne.
Nie ma skutków ubocznych przez każdego jest dobrze tolerowany plus posiada całą masę innych pozytywnych właściwości.
  • 6 / / 0
@RobertoSS W listopadzie miałeś meferaton, co komplikuje sprawę. Czy Twoja bezradna już, jak czytam, psychiatra, wspominała Ci o Agomelatynie? Jest syntetycznym analogiem melatoniny. W przypadku zaburzeń snu występujących w depresji działa korzystnie, a w badaniach klinicznych wypada pod tym względem lepiej niż wenlafaksyna, sertralina, fluoksetyna i escitalopram.
  • 53 / 6 / 0
Agomelatyna mowisz? Pomoze w tych wybudzeniach czy jak to działa? Moja psychiatra nie jest bezradna ,po prostu wypisuje to o co poproszę 🙃
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych

Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.

Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.