Według mnie jeżeli to jest rzeczywiście raz na dwa miesiące to nie powinno nic ci się stać większego. No chyba, że działa to na zasadzie, że dziś koda, jutro meta, pojutrze oksy i właściwie jest ciąg na ćpaniu, tylko różnych substancji no to w takim wypadku raczej nie można mówić o sporadycznym używaniu.
Jeśli jednak uda Ci się to zachować i resztę tygodni pozostawać całkowicie trzeźwą to wątpię, żeby coś mogło wyrządzić ci jakąś szkodę dla organizmu. Chyba, że dostaniesz jakieś gówno z ulicy.
Problem w tym, że to opio to pewnie jest około 90 procent szans, że raz na dwa miesiące przerodzi się w raz na miesiąc, potem raz na tydzień, a potem już wiadomo co dalej. No, ale jednak nie jest to niemożliwe jeśli ktoś ma silną wolę. Ja już 14 lat tak jadę, że wybieram jakiś dzień, upierdalam się na maxa jakimś mixem, a potem na kilka tygodni, miesięcy wracam do swoich spraw i nie dotykam niczego.
Więc jak 14 lat się dało to może i całe życie się uda. Jak nie to i tak mam to w dupie, bo to wszystko nie ma sensu i świata chuj obchodzi los jakiejś tam jednostki z Pcimia Dolnego.
Żeby nie było to co napisałem to nie jest poraada inwestycyjna i do niczego cię nie namawiam.
dzisiajGalaktycznyBiznesmen pisze: @Poluska pewnego dnia ją znienawidzisz. Też u mnie się przez jakiś czas utrzymywał ten zachwyt i entuzjazm. Ale niestety tylko do czasu jest tak pięknie
@Poluska Robisz ten sam blad co ja kiedys. kodeina nie byla moim pierwszym opio, byla pierwszym po dlugiej przerwie, z wyboru i rekreacyjnie. I tez za szybko zwiekszalem dawki, typu podwojenie przy bodajze 3cim razie itd. Nie przecze kilka ciekawych doswiadczen to dalo, bo byl okres kiedy dawkami po 300mg w miksach synergicznych bylem sie w stanie porobic do ciezkich noddow lub onirycznych CEVow (takich jakie czasem daje morfina przy braku tolerancji), zwlaszcza jak jeszcze troche ziola pod to poszlo, ale na dluzsza mete - skrocilo to czas zanim kodeina przestala dzialac zadowalajaco. Zreszta jesli tak jak piszesz bierzesz raz na 2mce - to po takiej przerwie 480mg to albo narty (w sensie doslownie zasypiasz na stojaco) albo niezbyt przyjemne strucie, gdzie albo rzygasz albo czujesz ze jest za mocno i trzeba sie skupiac na oddychaniu. Albo odcinka i sie budzisz pare godzin pozniej i to tyle z delektowania sie dzialaniem. Zbytnie lakomstwo zawsze szkodzi, ale wiadomo - zycie :)
To nawet jest tak z pasją. Hobby, czy z małżonkiem. Kiedyś kochałem chodzić na siłownię, a teraz rzygać mi się chce na samą myśl i dosłownie na kolanach się tam wybieram z taką niechęcią.
Myślę, że kluczem jest nie mieć przesytu czegoś i kluczem jest umiar. To jak z osobą, z którą jesteś. Ilu facetów latało za swoją żoną z kwiatami jak pies, a teraz nie może słuchać i znieść jej pierdolenia.
Trzeba być po prostu sprytnym i robić rotację i swój mózg w chuja. Subtelnie i z umiarem. Umiar jest kluczem i zrozumienie tego jak działa układ nagrody. Ja to robię tak:
koda duża dawka
Kilka tygodni przerwy
Pregaba duża dawka
Kilka tygodni przerwy
baklofen duża dawka
Kilka tygodni przerwy
koda duża dawka
Kilka tygodni przerwy
koda duża dawka
Kilka miesięcy przerwy
Pregaba duża dawka
Kilka tygodni przerwy
Pregaba duża dawka
Kilka tygodni przerwy
Coś tam duża dawka
Kilka tygodni przerwy
No i jak jest sytuacja w życiu, że mam grubo przerąbane. Na prawdę grubo, że mam kłopoty po prostu w każdym aspekcie. Robota, rodzina, inwestowanie, związek leży naraz. To wtedy pewnie większość ćpunów ma odruch, żeby najpierw pójść i zajebać towar, bo na trzeźwo nie będzie się przecież mierzyć z problemem. No, a ja wtedy broń boże towar, tylko idę ze spuszczoną głową dostać ten wpierdol od życia jak Bóg przykazał, bo tak być musi. Takie to życie jest. Nie ogarniam żadnych problemów na haju.
odruch, żeby najpierw pójść i zajebać towar, bo na trzeźwo nie będzie się przecież mierzyć z problemem
edit
wiesz, chodzi o to, ze przy kodeinie ciezko sie az tak wjebac fizycznie, zeby faktycznie na te nienawisc zapracowala. nie zmienia to faktu ze pozwala sie zapoznac z niejako "pelnym cyklem" od woow do zmeczenia/znudzenia, ale relatywnie niskim kosztem (choc nie doslownie). a psychicznie stimy imo bardziej uzalezniaja, YMMV.
edit
znudzenia w dwojakim znaczeniu - i samym dzialaniem, no bo kurwa mac, ile mozna siedziec ugrzanym dzien w dzien, ale i zmeczeniem kiedy to jest tylko punkt do odhaczenia w harmonogramie dnia, nie dajacy nic poza brakiem - umiarkowanych w porownaniu do tego co jest dalej - efektow odstawiennych.
tylko idę ze spuszczoną głową dostać ten wpierdol od życia jak Bóg przykazał, bo tak być musi. Takie to życie jest. Nie ogarniam żadnych problemów na haju.
"Polska Chrystusem narodow" w wydaniu indywidualnym normalnie.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Zwrot o 180 stopni. Polityk koalicji złożył niespodziewaną deklarację ws. marihuany
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotkał się z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu Ryszard Petru (Polska 2050-TD) powiedział, że jego celem jest wypracowanie akceptowalnych społecznie rozwiązań w tym zakresie. Nowe przepisy oznaczałyby zwrot o 180 stopni w polskim prawie.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?