Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / 2 / 0
18 października 2024sclero2014 pisze:
@orzel2137 dla Twojego info bo widze ze jesteś nie do informowany .. nalokson mają tylko ratownicy medyczni .. czy na oddziale szpitalnym , nalokson w Polsce nie jest dostepny na receptę itp także jak próbujesz doradzać komuś to chociaż doinformuj sie , po 2 po skręcie jak juz by ten nalokson by sobie " ogarneła " to kilka dni by przechodziła bardzo nieprzyjemne objawy więc do pracy i tak by nie poszła
Tylko to mi przyszło do głowy
  • 2810 / 364 / 0
@orzel2137 wiesz mi też dużo rzeczy przychodzi do głowy ale jak w danym temacie nie mam pewnej wiedzy czy praktycznej to sie nie udzielam by kogoś nie wprowadzić w błąd
  • 2939 / 245 / 0
nalokson mają tylko ratownicy medyczni .. czy na oddziale szpitalnym , nalokson w Polsce nie jest dostepny na receptę itp
To powiedz mi, skąd opiatowcy dbający o harm reduction potrafią mieć w domu nalokson ?

po 2 po skręcie jak juz by ten nalokson by sobie " ogarneła " to kilka dni by przechodziła bardzo nieprzyjemne objawy więc do pracy i tak by nie poszła
Po naloksonie byłaby trochę osłabiona, gdyby w pracy pokazała się w takim stanie to pewnie by jej dali wolne albo sama mogłaby zamiast do pracy iść do lekarza po L4 a następnie z tym L4 do pracodawcy.
Mnie kiedyś podano nalokson po przedawkowaniu morfiny i oprócz tego, że zrobiło mi się cholernie zimno to po pół godziny prawie normalnie funkcjonowałem (wielkości źrenic nie sprawdzałem).
  • 40 / 4 / 0
a jeśli w pobliżu nie ma naloxonu to czy można użyć mefedron (oryginalny 4MMC) ? widziałem wiele razy jak po zgonie ludzie walili szczura i zmartwychwstawali
Uwaga! Użytkownik manchester4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 818 / 196 / 0
17 października 2024sclero2014 pisze:
@orzel2137 taa nalokson mądra rada naprawdę i odrazu instant skręta dostanie
Nie wiadomo czy jest wjebana fizycznie. Nigdzie tego nie napisała, a Twój post może sugerować jakby nalokson powodował skręta sam z siebie. Tolerancja wydaje się w miarę spora i możesz mieć rację, ale z drugiej strony brak elementarnej wiedzy i podejmowanie tak dużego ryzyka skłania mnie do wniosków jakby kompletnie nie umiała się z tym obchodzić.

Nalokson można było kiedyś dostać w punktach metadonowych. A jak z dostaniem od lekarza? No może być gorzej bo nalokson niestety trzeba podać dożylnie i może się to im wydawać średnio moralne, bądź boją się, że zastrzyk zostanie wykonany źle.
Ale o naltreksonie nie słyszeliście? Tu o antagonizm chodzi, nie musi być nalokson. Pewnie zdałaby się nawet malutka dawka bupry.

Ale pomijając rzeczy nieosiągalne na taką sytuację to coś co powiększa źrenice, pobudza i idealnie tu się sprawdzi amfetamina. @Czoug'uś masz rację

Mstki wchłaniają się donosowo, ale czy jest sens jak wosk zapcha nam nos? Ale też nigdy nie próbowałem. Jak chciałem oralnie to kruszyłem i rozpuszczałem sobie w kubku gorącej wody.
  • 58 / 25 / 0
Naloksonem hahah

A tak serio można buprenorfinę wziąć, kofeina - mocka kawa, amfetaminy i kokainy nie polecam bo serce może nie wytrzymać chociaż to zawsze jakaś opcja. Ja jak przedawkowałam fentanyl to mi szpitalu dali 5 zastrzyków z naloksonu zu zuzyli na mnie cały zapas. A ja oprócz tego że wziełam fenta iv to mialam jeszcze w gębie 5 plastrów bo chciałam się udać w podróż w jedna strone wiec ten nalokson podzialal na mnie 10min a pozniej znowu trup. A oni taki mindfuck. W koncu sie zczaili.
Także tak.
Ratują go od śmierci, a wiodą do kozy.

[...]

Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
  • 445 / 66 / 0
18 października 2024orzel2137 pisze:
@sclero2014 niestety dostanie ale przynajmniej nie będzie pod wpływem tylko musiała by skądś wziac nalokson i brać go kilka razy
Radzenie komuś, żeby wziął naloxon żeby wytrzeźwieć po opio i być w stanie iść do pracy to do prawdy wybitna rada xD.
właśnie chodzi o to, że ona chce PÓJŚĆ do tej pracy, po naloksonie to by mogła się najwyżej doczołgać, choć by jej praca do głowy nie przyszła.

Stymulanty kochaniutka. Był -, to można dodać +.

scalono - nv13
21 października 2024DobryWujas pisze:
17 października 2024sclero2014 pisze:
@orzel2137 taa nalokson mądra rada naprawdę i odrazu instant skręta dostanie
Nie wiadomo czy jest wjebana fizycznie. Nigdzie tego nie napisała, a Twój post może sugerować jakby nalokson powodował skręta sam z siebie. Tolerancja wydaje się w miarę spora i możesz mieć rację, ale z drugiej strony brak elementarnej wiedzy i podejmowanie tak dużego ryzyka skłania mnie do wniosków jakby kompletnie nie umiała się z tym obchodzić.
Kolego, nie trzeba być uzależnionym fizycznie od opio, żeby dostać instant skręta po podaniu naloksonu. Wystarczy że jest pod wpływem.

Prosze o złączenie postów, nie mogę skasować.
  • 818 / 196 / 0
@NahoyCito
Możesz mi to jakoś wyjaśnić? Albo dać linka do miejsca gdzie taka informacja jest podana?

Co do mojego poprzedniego posta

[EDIT] Mój błąd, nalokson również wchłania się donosowo. W USA rozdawają takie psikacze. I to jest chyba najfajniejsza forma dystrybucji.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.