ODPOWIEDZ
  • 3455 / 551 / 2
Ja mialem okres ze jak zazywalem czesto kodeine to czulem sie w srodku siebie jakby bardziej inteligentny. Nie jest powiedziane ze jak ktos robi duzo bykow ort to ma problemy z inteligencja. Ja pisze skladnie i wyraznie a za bardzo inteligentnego sie nie uwazam. Szkola srednia bez matury ukonczona na samych dwujach z gory na dol.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 15 / 0
@Mefistofeles1945 no u mnie akurat szkoła średnia (liceum) z wykształceniem techniczym wraz z 6 z rozszerzonych przedmiotów tj. British English and/et français de France.
Jak często zażywałeś kodeine czy było to uzależnienie czy binge?
Uwaga! Użytkownik SzukamPracy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 551 / 2
Było to uzależnienie. Potrafiłem do grama kody dojść. Często gęsto 480mg 3, 4 x w tygodniu. Teraz już nie kodzę.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 389 / 99 / 4
Jeżeli chodzi o robienie błędów ortograficznych to się zgadzam. Nie wynika to z niskiej inteligencji tylko z braków w wiedzy lub słabej pamięci. Myślę, że czucie się inteligentniejszym po opio i innych substancjach działających na dopaminę to dość często spotykane zjawisko, związana z tym jak ten neuroprzekaźnik wpływa na pewność siebie. Nie zauważyłem żeby osoby mające skłonność do próbowania substancji psychoaktywnych mocno się wyróżniały pod względem inteligencji od reszty społeczeństwa. Z pewnością wśród ludzi w wieloletnim, czynnym uzależnieniu jest nadreprezentacja osób o niższej inteligencji, ze względu na nieuchronną neurotoksyczność wielu specyfików, ale to już kwestia wtórna. Wydaje mi się natomiast, że wśród osób ze skłonnościami do brania wszelkiego rodzaju narkotyków wspólny mianownik prędzej stanowić będzie wyższa wrażliwość czy predyspozycje do zaburzeń psychicznych niż inteligencja.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 451 / 173 / 1
Po dragach często mniej myślę i jestem pewniejszy siebie i robię rzeczy pochopnie i mniej przemakanie co może mieć związek z odbieraniem mnie i moich słów/postów etc jako głupie.
Często się myli dane cechy charakteru z głupotą.Można być debilem i być uważany z mądrego i odwrotnie.

A propos tytułowego zagadnienia...na mnie w sposób czasowo zmniejszający inteligencje lub eksponujący cechy charakteru które mogą ze mnie zrobić na pozór głupszego zaliczają się
-pregabalina,często robię po niej głupie rzeczy i inaczej myślę
-ketony,mózg paruje
-benzo w większych dawkach
-mj
-alkohol tu nie muszę mówić
Za to w sposób widoczny intelektu nie zmienia mi
-amfa w rozsądnej dawce,w dużej ogólnie też nie,ale przychodzą do głowy specyficzne pomysły co generalnie może być brane jako głupie
-MPH
I narazie tyle bo pregabalina zaczyna działać i hipokamp szwankuje
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1194 / 292 / 12
Zacznijmy może jak zdefiniować inteligencje żeby nie było niedomówień. Jeżeli przyjmiemy, że jest to sprawne i w miarę umiejętne rozkminianie przyswojonej w życiu wiedzy (łączenie kropek w bani) to amfetamina sprawdza się na pierwszy rzut oka bardzo dobrze. Tylko co z tego skoro szybko przyswojona wiedza równie szybko sie ulatnia - uczenie się to jest żmudny i mozolny proces którego nie da sie od tak przeskoczyć jakimś proszkiem, co najwyżej wykuć-zaliczyć-zapomnieć.
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2602 / 34 / 0
Są substancje obniżające inteligencję, ale są też takie, które faktycznie pogłębi świadomość, jak np. Dysocjanty.

To taki super nootrop.
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój DOM będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 1194 / 292 / 12
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3008 / 828 / 5
Dobrze mu powiedział przecież
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 1194 / 292 / 12
No ja to wiem i nawet mógłbym toczyć dysputę dlaczego ma rację ale ogólnie dla zwykłych śmiertelników dyskusje dysokosmitów są praktycznie nie do zrozumienia na ich poziomie rozwoju inteligencji.
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec e-wizyt na medyczną marihuanę. Polski rząd zaostrza przepisy dotyczące medycznej marihuany.

Minister Zdrowia Izabela Leszczyna podpisała rozporządzenie zaostrzające przepisy dotyczące medycznej marihuany w Polsce. Nowe regulacje wymagają osobistego badania pacjenta przed wystawieniem recepty na substancje kontrolowane, co oznacza koniec e-wizyt na medyczną marihuanę w prywatnych klinikach konopnych. Nowe przepisy mocno uderzają w branżę oraz pacjentów, zwłaszcza niemobilnych, ograniczając dostęp do potrzebnego leczenia.

"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko

Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.

Pierwszy legalny klub marihuany w Niemczech rozdaje własnoręcznie wyhodowany susz

Pierwszy legalny klub marihuany w Niemczech: Mała miejscowość w Dolnej Saksonii zapisuje się na kartach historii jako pierwsze miejsce w Niemczech, gdzie członkowie klubu „Cannabis Social Club” (CSC) mogli legalnie odebrać samodzielnie wyhodowaną marihuanę. Wydarzenie to jest teraz szeroko komentowane jako pierwszy w Niemczech przypadek legalnego udostępnienia marihuany poza celami medycznymi.