Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 48 / 2 / 0
23 sierpnia 2023Rs3mati pisze:
1. Klonazolam
2. alprazolam
3. klonazepam
Klonazolam nie ma w aptekach
  • 1297 / 331 / 12
@meczaa1 ale jest latwo dostępny na clearnecie, btw nawet całkiem spoko - takie trochę klony na sterydach.

Ja nie jestem zbytnim zwolennikiem tej grupy substancji bo jest skrajnie przypałogenna i potencjał rekreacyjny mają nikły. Lepiej się sprawdzają na zwały (diazepam) albo do leczenia krótkotrwałych lęków (alprazolam), ale iż wybrednym politoxem nie jestem to raz na ruski rok jak mam ku temu okazję to lubię sobie zajebać pręgi w dawce powyżej leczniczej, zeżreć klona, zapić piwskiem i narobić przy tym trzody %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 48 / 2 / 0
A ten Bensedin 10 mg jest bezpieczny ?
  • 112 / 18 / 0
1. Bromazepam
2. alprazolam
3.Lorafen
4.Clonazepam
  • 49 / 7 / 0
rekreacyjnie - dla mnie number one - Bromazepam
  • 21 / 3 / 0
Brałem różne benzo ale top 1 to Clonazepam. Bromazepan też był spoko ale nie mam dojścia do niego obecnie. alpra dla mnie bez szału rekreacyjnie ale jak ktoś ma problem ze spotkaniem z ludźmi to jest bardzo dobra. Najlepiej lubię klon + pregabalina + zioło. Nie ma lepszego stanu.
  • 36 / 11 / 0
1. diazepam
2. Midazolam
3. klonazepam
4. alprazolam
Tylko tyle na razie próbowałem.
diazepam niby słabe benzo, ale mocno w porównaniu do innych benzo rozluźnia mięśnie, a to najbardziej lubię w benzodiazepinach.
  • 17 / 1 / 0
1. lorazepam
2. alprazolam
3. Clonazepam
Ogólnie to najmilej pamiętam tylko pierwsze razy z każdą z tych substancji, alpra mnie totalnie odcięła w dawce 1mg na 15 minut, lorazepam sprawił że cały dzień mijał mi bez "overthinkingu" i wszystko było w głowie poukładane, co do działania rekreacyjnego lorazepamu to lekka sedacja ale bardzo przyjemna (lepsza niż od alprazolamu mimo, że słabsza) , a klon działa na mnie odrobinke za mocno, i aż dziwnie się wtedy czuję.

Edit: przyjmuje też codziennie pregabaline więc może wzmacniać mi działanie benzo, no i przy tym dużo palę , więc u mnie ogólnie są mixy niż samo czyste działanie benzo.
Ostatnio zmieniony 11 września 2024 przez Juwulka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 151 / 23 / 0
Z aptecznych
1. diazepam
2. alprazolam
3. klonazepam

RC
1. etizolam
2. Klonazolam
3. Flualprazolam
Uwaga! Użytkownik AngelSentinel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 368 / 110 / 0
Z tych co próbowałem to lorazepam, bardziej subtelne działanie od alprazolamu , który to bardziej ucinał film , ale też potrafił mnie mocno pobudzić, a takie 2mg lorka fajnie uspokaja i chyba też bardziej rozluźnia mięśnie.
"Life pain always sexy"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.