Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 143 / 22 / 0
Zdobyłem ponownie Medikinet 60 X 30mg CR i wczoraj się "bawiłem", ale już nauczony doświadczeniem - tylko wczoraj. Chciałem właściwie 90 X 10 instant (moim zdaniem lepszy do "rekreacji", pomimo nawet, że wyszłoby 900mg, a nie 1800mg - rekreacyjnie byłoby de facto "więcej" i... taniej [79,5zł, a 184,4]), ale jak dowiedziałem się w najbliższej aptece, że "ni mo i nie będzie", to poprosiłem z godzinę później lekarza o 60 X 30CR, bo wiedziałem, że w aptece przy bloku mają 3 opakowania tej CR. Dlaczego nie trzy? - Koszty. Może to krótkowzroczne myślenie, ale jedno opakowanie - 92,20zł, a leków to ja wykupuje sporo, wizyt poniżej 200zł - też już nie ma. Fajnym rozwiązaniem jest poproszenie lekarza o receptę roczną - wykupujesz jedno opakowanie, a na wykupienie reszty masz rok i tak zrobiłem z baklofenem, w przypadku MPH tak się chyba nie da, bo lek "narkotyczny".

Wpierw rekreacyjnie:

Instant działał kiedyś w dawce 30-40mg (oralnie lub sniff - chyba bez różnicy) euforycznie, ale przy obecnej wersji CR - nie bardzo. Do euforii, by się doprowadzić to trzeba kilku takich kapsuł i to z rozgryzaniem tych "kuleczek). Są dwie opcje: albo tolerka albo wersja CR (raczej to pierwsze, bo jako stymulant CR i w ogóle MPH jest całkiem silna nadal, bo to głównie stymulant (i jego potęgi stymulującej nie należy ignorować przy takich dawkach), a nie euforyk. Możliwe, że obie "wersje" są prawdziwe, szczególnie, że brałem też uliczne stymulanty/euforianty w ostatnich miesiącach). Z wersją 10mg instant natomiast jest ten problem, że dużo trudniej przestać połykać/rozgryzać/wciągać kolejne, co nie dziwi, zważywszy, że 10mg instant to krótko działający (góra 4h?) stymulant-euforyk. CR łatwiej kontrolować, głównie dlatego, że dłużej działa.

Wczoraj zjadłem łącznie (od około południa do 5 rano) 8 kapsułek MPH CR (240mg) +17 tab. zolpidemu (170mg) +8mg klona (4 tab.) i 75mg baklo(3 tab.), to było fajno, nie powiem. To jest najprzyjemniejszy miks leków psychotropowych, jaki znam, ale zaznaczam z całą mocą, że ja na te substancje mam potężną tolerancję. Dla świeżaka złączenie samego 170mg zolpidemu i 8mg klona skończyłoby się najpewniej w rowie z dobowym spaniem lub gorzej jak np. wpadnięciem pod auto (choć MPH mógłby jednak wybudzić, bo jak pisałem - stymulant to silny, ale przed starciem z autem raczej nie uchroni). Zastanawiałem się w ogóle czy podawać dawki, bo dla świeżaka - są absolutnie "kosmiczne", a nie chce, by ktoś sobie krzywdę wyrządził (szczególnie ogromną tolerkę mam na zolpidem, bo na klony idzie powoli, od lat, a na baklo można nawet cofnąć/zejść samemu, choć to nie takie łatwe).

Tak więc rekreacyjnie taki miks: klony + zolpi + MPH (nie wiem czy baklo jest tu potrzebne, biorę je po prostu codziennie) - bardzo przyjemny, ALE

Przy takiej tolerancji na zolpidem, jaką posiadam i tak ogromnej trudności w zdobyciu MPH (i jego cenie) - jest to zabawa bardzo "kosztowna" tj. opróżniająca bardzo cenne zapasy. zolpidem skądinąd też nie jest łatwy do zdobycia, a w moim przekonaniu - dużo bardziej "narkotyczny" niż MPH, bo dużo bardziej euforyczny (połączenie ogromnej pewności siebie z kompletnym zidioceniem umysłowym, co sprawia, iż moim zdaniem - jest znacznie bardziej niebezpieczny niż MPH, trzymane w aptecznym sejfie i najbardziej narkotycznym lekiem psychotropowym w ogóle[nie liczę opioidów, bo to leki przeciwbólowe, i których poza szpitalami nie przyjmowałem nigdy i nie planuje]).

Leczniczo:

Może i poprawia lekko koncentracje, ale moim głównym (leczniczym) celem jest dławienie lęków i prosocjalność. Tutaj nie pomaga, chyba, że w dużych dawkach i miksach, a na to z wielu (wymienianych już wyżej względów - nie mogę sobie pozwolić). Dodam kolejny - nawet gdyby było mnie stać na kupowanie dużych ilości MPH i znalazłby się ktoś chętny mi to przepisywać, to znam już choćby na przykładzie beta-ketonów czym jest tolerancja na stymulanty i wiążące się z tymi substancjami uzależnienie psychiczne. Koniec końców - i tak przestałoby dawać pożądany efekt i bardzo prędko. Po niektórych beta ketonach czułem się półbogiem. Dzisiaj - strata pieniędzy.

Najkrócej: w dawkach leczniczych - prosocjalności nie ma co się spodziewać, w dawkach "dużych" - doszłoby do bardzo szybkiego zaniku efektu (o ile w ogóle byłby zadowalający bez miksowania z depresantami).

Do czego mi się przyda/je:

1) Wspomniane miksy rekreacyjne, ale one muszą być rzadkie lub bardzo rzadkie.

2) Efekt stymulujący - zawsze byłem człowiekiem zaspanym, a dodać do tego klony i baklo... - MPH niweluje senność całkowicie. Kawę (która i tak niewiele pomaga) można odstawić całkowicie. W racjonalnych dawkach (powiedzmy ta jedna kapsułka dziennie) - można zapomnieć o senności a i kognicja lepsza.

3) Piszę to wstępnie, ale MPH według Chat GPT: "metylofenidat działa przede wszystkim w obszarach czołowych mózgu, w tym w korze przedczołowej. Ten obszar mózgu jest związany z funkcjami wykonawczymi, takimi jak planowanie, kontrola impulsów, koncentracja i uwaga." - Tutaj mam ogromne deficyty. I wstępnie zgadzam się z tą... opinią. Wydaje mi się, że podobny efekt dawał bupropion, który zawsze... rozgryzałem i wypluwałem jakiś worek, bo dopiero jak to rozgryzłem to czułem szybki przypływ energii i samokontroli, aczkolwiek przedawkowanie bupropionu lękotwórcze, nieprzyjemne. No i również zbyt drogi, by co chwilę przegryzać kolejną tabletkę, a wciąga.
  • 1299 / 258 / 0
28 października 2023nCuX pisze:
A amfetamina recamiczna ma się jak pies do kota w porównaniu do MPH.
to jebnij sobie 200-500mg (kreche) MPH bez cr zamiast 10mg tableteczki to zobaczysz jaki kotek malusi %-D
20mg amfy też jest "lecznicze", leczy wszystkie problemy kurfa z adhd dd i dvd😜
oczywiscie amfa silniejsza mimo wszystko

chodzilo o podobienstwa a nie porownanie, tak ja zrozumiałem
  • 1787 / 244 / 0
Re: Metylofenidat
Nieprzeczytany post autor: nCuX »
@hubii
Wale do 40 mg max zazwyczaj 25mg dziennie dextro aptecznego i nie mam zjazdów. Tak jak to próbowałeś wyjaśnić koledze wyjaśnić koledze AMP w tej dawce nie ma potencjału rekreacyjnego.

MPH przyjmuje zamiennie 2tyg AMP 2 tyg MPH.

metylofenidat jest kapryśny przesadzisz z węglowodanami wlatuje chujowe samopoczucie masz zaburzoną gospodarkę elektrolitową to samo. Problemy tarczycą też. I przy MPH musisz mieć ułożony plan pracy żeby efektywnie wykorzystać jego potencjał.

Po co mam walić 200mg MPH na strzala przecież to nic przyjemnego lol

Na 200mg speed z przewagą dextroamfetaminy od swojego dostawcy lece bez snu 48h i ekscesów

Ps
Zanim zaczniesz komuś doradzać radzę się zapoznać z tematem .
Jak działa amfetamina pamiętaj że składa się z dwóch enancjomerów L i D każdy działa inaczej.

Porównywanie MPH i amfetaminy racemicznej jest porostu głupie bo wątpię żeby kolega któremu odpowiadałeś miał dostęp dextro.
W pn mogę wysłać ci publikację naukowe na temat obydwu substancji jeśli chcesz i sam zobaczysz i ocenisz jakie jest tam podobieństwo.

Ps2
Ten user dzisiaj założył konto to jest kolejny alter jadzi

Pozdrawiam
NCUX
  • 1299 / 258 / 0
aaaa bierzesz MPH... to dużo wyjaśnia
Porównywanie MPH i amfetaminy racemicznej jest porostu głupie
ja ich nie porównuje ty pierwszy raz użyłeś tego słowa, ostatni raz to piszę

głupie to jest branie stymulantów w celach leczniczych %-D
przestaniecie brac i będzie jeszcze gorzej niż było tyle sie wyleczycie wszyscy a lekarze i apteki (ile to kosztuje ponad stówę? %-D ) tylko z was cisną bekę
przyczyna jest gdzie indziej
  • 1787 / 244 / 0
MPH pomogło mi naprawić części szkód wyrządzonych przez beta śmieci i znacznie zmniejszyło ilość przyjmowanej kokainy.
  • 120 / 7 / 0
Jeśli psychistra co miesiąc wypisuje mi:
- 5x medikinet IR 30x5mg z dawkowaniem 3x1 oraz:
-5x medikinetu IR 30x 10mg z dawkowaniem 3x1,

To w pewnym momencie mogą mi przestać wydawać lek w aptece ? Dostaje takie recepty od 7 miesięcy i puki co nie ma problemu dlatego pytam profilaktycznie ponieważ psychistra wypisuje mi tak naprawdę 1750mg metylofenidatu miesięcznie, a powinienem zużywać maksymalnie 1350mg (30 x 45mg)
  • 1787 / 244 / 0
Muszą ci wydać przepisane leki.
  • 9 / / 0
Panowie, taka sytuacja: trzy dni temu (w piatek) zarzucone 60mg MPH CR w godzinach 12-23 i sildenafil 100mg, po zabawie serducho mi strasznie waliło i zasnałem w sekunde. Od tamtej pory mam co jakis czas wrażenie, że serducho mnie boli, taki rozmyty ból za mostkiem, strasznie szybko sie mecze, czesto przy normalnych czynnosciach + duza sennosc. Sprawdzalem kilka razy cisnienie i tetno to delikatnie nadcisnienie (odkad pamietam to tak mam) i puls 60/70 w spoczynku. Dodam, że mam wrażenie, że pikawa mi dziwnie bije co widać na klatce piersiowej, tak jakby mocno?
Nigdy problemow z sercem nie mialem, może ze dwa pojedyncze przypadki przy kontakcie z innymi stymulantami. Mial już ktoś coś podobnego?

+MPH przyjmuje juz ponad rok z przerwami weekendowymi 30-40mg dziennie
  • 508 / 195 / 1
Polecam ekg.Potas też uzupełnij jak tego jeszcze tego nie zrobiłeś.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 508 / 195 / 1
Można,taki speedbalek będzie.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.