20 lutego 2023Encefallus pisze: @tosieniedzieje
Zwiększenie dawki wenlafaksyny, zatem więcej noradrenaliny, może odpowiadać za te efekty. Dodatkowo mianseryna hamuje wychwyt zwrotny noradrenaliny i do tego blokuje tak hetero jak i autoreceptory alfa, co czasem daje sumarycznie zwiększenie aktywności noradrenergicznych neuronów. Hipotetycznie może tu zachodzić synergia z wenlafaksyną. Większe dawki mianseryny powinny spowodować bardziej hamowanie niż pobudzenie. Lub zamiana na mirtazapinę.
To że po 10 mg masz lęki to prawdopodobnie zasluga miksu z wenlą.
Ogólnie aktywizuje i dodaje odwagi
"Rutyna to rzecz zgubna "
09 października 20231938 pisze: Dostałem Lerivon jako dodatek do Wenlafeksyny, brałem 150mg wenfli i teraz mam zwiększyć dawkę do 225mg wenfli. Czego mam się spodziewać po tym? Ja wiem że na sen i z tego co czytam to zwiększa apetyt i zatrzymuje wodę( co mnie ogólnie martwi najbardziej przyrost masy) i ogólnie zamula. Czym kierował się psychiatra przepisując mi ten lek do wenfli. Wiem że zwiększając dawkę wenlafeksyny chciał uruchomić działanie na neoadrenaline . Ale prosiłbym o wyjaśnienie czego się spodziewać jakiejś doświadczonej dobrej duszy, ukrytego e-farmaceutę.
Tym, żeby Ci kutas stawał
11 października 2023tajemniczy25 pisze: @Retrowirus czyli mianseryna nie powoduje tego puchnięcia(mimo diety) jak mirtazapina?
"Rutyna to rzecz zgubna "
@tosieniedzieje
w takim razie przed następna wizyta trzeba wziąć parę tabletek to tego pregabaline bo Pani psychiatra była warta grzechu ;)
04 grudnia 2022Tryq pisze: Że niby jak, krótki ? Do ponad 40h?
Próbowałem to brać doraźnie i nie da się wstać na następnego dnia, a jak bierzesz codziennie to działanie sedatywne po jakims czasie maleje.
Działanie nasenne: bardzo dobre; (natomiast warto pamiętać, żeby zażyć godzinę przed planowanym snem).
Po jakim czasie odczuliście działanie?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.