Mniejsze dawki spróbuj na początek, 30mg na przykład i obserwuj co się będzie działo.
Czy podoła nasennie i czy nie ma w/w uboków.
Wiem, że jest jeszcze opcja poprosić lekarza o podobnie działającą mirtazapine, ale nie wiem czy nie przetestować jeszcze jakiegoś innego świeżego zamiennika, bo do tej pory miałem Deprexolet.
Jak to w ogóle możliwe, że lek z dnia na dzień tak po prostu nagle przestaje działać? Może to efekt mojego przećpanego łba i coś sobie w międzyczasie w nim spierdoliłem i nie jest to związane z miansą. Na pewno co zauważyłem to to, że ostatnie razy jak lek jeszcze działał to było to dziwne działanie. Raz miałem jakiś ciężki do opisania paraliż senny, wrażenie jakby mi ktoś przyjebał młotkiem w głowe albo jakbym chciał sie obudzić, a nie mogłem + koszmary gdzie jeszcze do niedawna wcześniej były fajne i bardzo realistyczne złożone sny.
Oczywiście od pierwszego spróbowania już coś podejrzewałem, że coś to jest zbyt fajne i skuteczne, żeby działało cały czas i sie nawet nie zdziwiłem jak przestał działać.
Tak sobie teraz przypomniałem o tym jak świetnie sie zasypiało i jaki był specyficzny antydepresyjny nastrój po przebudzeniu. Przydałaby mi się ta substancja lub inna podobnie działająca w celu odstawki pregabaliny.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Próbowałem to brać doraźnie i nie da się wstać na następnego dnia, a jak bierzesz codziennie to działanie sedatywne po jakims czasie maleje.
Wg angielskiej wiki, elimination half-life jest do 61h
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.