Nie ma przeciwwskazań.
Emoksypina to substancja podobna w budowie do wit. B6, silny antyoksydant. Monoaminooksydaza nie ma wpływu na jej działanie.
Nadają się pod język. Można je kroić i wchłoną się szybko.
Chodzi mi o wzrost motywacji, chęci do realizowania planów, wytrwania w działaniach.
Biorę ten bupropion rano 300mg, Lamotrix 200/ dobę i fluanxol 1,5mg wieczorem.
Po bupropionie widzę poprawę, ale jest to za "mało dobrego", żeby płacić za nie 160 zl miesięcznie.
Od kilku dni kombinuję z różencem górskim 500mg (od dwóch odstawiłam bupropion) i niestety mam straszne nerwy, awersję i źle mi w swoim ciele.(czuję się gruba itp.)
Boję się mieszać rozeniec z bupropionem, bo czytałam o możliwych różnych złych konsekwencjach.
Zapytam jeszcze o fluanxol, bo on jest antagonista dopaminy i szczerze mówiąc nie rozumiem co to znaczy... Blokuje ją i czy to oznacza że ona wzrasta czy jest obniżana?
Wiem na pewno, że ja potrzebuję podnieść dopaminę (i ogólnie noradrenaline tez) .
bupropion właśnie pomógł mi w znacznym stopniu, gdy wpłynął na noradrenalinę.
Ogólnie to zastanawiam się, czy ta niska dopamina to może być od zażywania przez kilka lat neuroleptykow? Niestety byłam faszerowana nimi po błędnych diagnozach w dawnych czasach.
Czy jest opcja, że ona powróci kiedyś do normalnego poziomu?
Po przyjęciu dawki rano ile godzin czuć pobudzenie? Jest na stałym poziomie czy większe zaraz po przyjęciu?
Tak delikatnie,ze ciężko powiedzieć mi ile godzin trwa.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.