Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 58 / 6 / 0
Można łączyć selegiline z mexidolem (emoksypiną)?
  • 327 / 111 / 3
@SilverSky7
Nie ma przeciwwskazań.
Emoksypina to substancja podobna w budowie do wit. B6, silny antyoksydant. Monoaminooksydaza nie ma wpływu na jej działanie.
  • 58 / 6 / 0
Jeszcze jedno pytanko,czy tabletki Selgres też nadają się do podania podjęzykowego? Przekroić je gilotynką tak żeby była porcja 2.5mg i pod język?
  • 327 / 111 / 3
@SilverSky7
Nadają się pod język. Można je kroić i wchłoną się szybko.
  • 24 / 2 / 0
Hej, czytam w tym wątku o selegilinie i rozumiem, że działa ona lepiej niż bupropion?
Chodzi mi o wzrost motywacji, chęci do realizowania planów, wytrwania w działaniach.
Biorę ten bupropion rano 300mg, Lamotrix 200/ dobę i fluanxol 1,5mg wieczorem.
Po bupropionie widzę poprawę, ale jest to za "mało dobrego", żeby płacić za nie 160 zl miesięcznie.
Od kilku dni kombinuję z różencem górskim 500mg (od dwóch odstawiłam bupropion) i niestety mam straszne nerwy, awersję i źle mi w swoim ciele.(czuję się gruba itp.)
Boję się mieszać rozeniec z bupropionem, bo czytałam o możliwych różnych złych konsekwencjach.
Zapytam jeszcze o fluanxol, bo on jest antagonista dopaminy i szczerze mówiąc nie rozumiem co to znaczy... Blokuje ją i czy to oznacza że ona wzrasta czy jest obniżana?
Wiem na pewno, że ja potrzebuję podnieść dopaminę (i ogólnie noradrenaline tez) .
bupropion właśnie pomógł mi w znacznym stopniu, gdy wpłynął na noradrenalinę.
Ogólnie to zastanawiam się, czy ta niska dopamina to może być od zażywania przez kilka lat neuroleptykow? Niestety byłam faszerowana nimi po błędnych diagnozach w dawnych czasach.
Czy jest opcja, że ona powróci kiedyś do normalnego poziomu?
  • 226 / 10 / 0
Czym różni się działanie sele + pea od amfetaminy? Z technicznego punktu widzenia to to samo.....
  • 789 / 448 / 0
Czy psychiatrzy sa sklonni do wypisywana tego leku, czy raczej niechetnie? Chce odstawic wenlafaksyne bo czuje sie po niej jak zoombie bez uczuc i ogolnie wkurwia mnie to gowno.
  • 12 / 1 / 0
Cześć, biorę codziennie rano 2,5 mg Selegiliny podjęzykowo (proszek). Czy 10 mg mianseryny wieczorem na sen może prowadzić do niebezpiecznej interackji?
  • 226 / 10 / 0
Do czego porównać regularne branie 5mg podjęzykowo? Czy podobnie jak fluanxol, sulpiryd amisulpryd w małych dawkach?
Po przyjęciu dawki rano ile godzin czuć pobudzenie? Jest na stałym poziomie czy większe zaraz po przyjęciu?
  • 508 / 195 / 1
Ja dziennie biorę pod język i bym porównał do lekkiego stymulantu bardziej niż neuroli, chociaż żadnego z tych nie brałem to nie porównam,stymulacja stoponiowo spada,ale nie nachalnie.
Tak delikatnie,ze ciężko powiedzieć mi ile godzin trwa.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.