Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 946 / 297 / 5
@quarmaballs Wydaje mi się że nie. Ale trochę tak. Znaczy na sam metylofenidat to nie, bo on jest inhibitorem wychwytu zwrotnego a nie agonistą. Ale. metylofenidat zwiększa "ilość" dopaminy przez co wrażliwość receptorów spada. A na obniżoną wrażliwość receptorów dopaminowych, DXM pomoże. Przy czym bardziej pomoże tydzień lub dwa na małych dawkach niż raz wzięcie bardzo dużo.
Ale co do dawkowania to ci nie pomogę. Bo dla mnie dużo to by było 160mg, ale to inny case
Ps. @jogurt miałeś rację 90 było trochę za dużo. zmniejszyłem do 60, po tygodniu jak wziąłem 90 (jako test) to zadziałało jak w pierwszych dwóch dniach. Wgl zwiększanie dawki DXM daje z powrotem efekt "pierwszego tygodnia"
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 42 / 3 / 0
A wiecie jak to jest z tym kupowaniem jednego opakowania Acodinu bez recepty? Mogę w kilku aptekach kupić, czy jak raz kupię to w jakieś bazie będę zapisany i mi już gdzieś indziej nie sprzedadzą?
  • 549 / 179 / 0
@quarmaballs Haha, no, zapisany, dobre sobie, nawet tak nie żartuj. Tylko czekać, aż poziom inwigilacji w naszym kraju dosięgnie takich rejonów, na szczęście na to chyba jeszcze potrzeba przynajmniej kilku dekad, jak na razie nikt nigdzie nie jest zapisany i niech sobie kupuje na zdrowie. Ja nawet kupuję leki "tego rodzaju" przez jedną stronkę, gdzie nawet są moje dane, numer tel, a odbieram podając nazwisko, i jeszcze cały czas latam do tych samych około dziesięciu aptek, a na 212 zamówień miałam 1-ną nieudaną próbę wydania leku :extasy:
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 18 / 2 / 0
@quarmaballs Jak? Najczęściej wygląda to tak, że wchodzisz i mówisz poproszę acodin i pani ci go ładnie daje, płacisz i wychodzisz więc co mieliby zapisać? Rysopis zrobić? Fotkę na grupę aptekarzy na FB? :D
Smigasz ładnie po kilku aptekach i cieszysz się ze swoich paczuszek
  • 42 / 3 / 0
Okej dobra, dziękuję za informację. Nie wiedziałem więc wolałem się dopytać :). Pójdę po DXM dzisiaj.
  • 22 / 5 / 0
Siema, planuje zbić tolerkę na zolpidem, tramadol, alkohol i mefedron. Myślicie, że DXM da sobie radę z tym? Jeśli tak to po jakim czasie?
Edit: właśnie. A jeśli ten sposób działa to chodzi o to, aby przed zarzuceniem zarzucić DXM? Czy jak?
  • 18 / 2 / 0
@SenMorfeusza Od razu odradzam ci łykanie alko na deksie! Nie rób tego, serio, sam się przekonałem że kilka piwek może się źle skończyć.
Co do tolerki, wydaje mi się (z krótkiego doświadczenia) że jak dnia 1 zarzucić deksa na czysto bez niczego, to parę następnych dni będzie zmniejszona tolerancja na x y i z
  • 121 / 7 / 0
Cześć

Ostatnio zacząłem interesować się tematem zbijania tolerancji na stymulanty, ponieważ zawsze potrzebowałem ich dużych dawek i szybko mnie puszczały, Od ponad tygodnia zacząłem zazywac 15 mg DXM przed snem i 30 mg DXM rano, tylko zastanawiam się czy nie robię błędu bo codziennie jestem też na metylofenidacie, w dawkach ok 50 mg na dzien i za bardzo nue widzę spadku tolerancji na metylofenidat i też nie czuje zbytnio jego działania, w większych dawkach metylofenidatu czuje tylko skutki uboczne typu niepokój, poddenerwowanie i pocenie się, zastanawiam się czy przez jednoczesne zazywanie DXM i metylofenidatu, DXM nie blokuje działania metylofenidatu. Czy takie zbijanie tolerancji powinno się odbywać za pomocą DXM przy całkowitej abstynencji od metylofenidatu ? Czy mogę to robić jednocześnie.
  • 946 / 297 / 5
Trochę bez sensu brać na raz. Znaczy, na pewno spowalnie to budowanie tolerancji ale ani jej nie zbija ani metylo niedziała zbyt mocno więc jak dla mnie trochę bez sensu, bo ani jedno nie działa ani drugie. Efekty byłyby jakbyś odstawił wszelkie stymilanty. Oraz chyba dawka powinna być większa, znaczy nie tyle co większą co dawki częstsze. I raczej tussidex, dłużej działa.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 121 / 7 / 0
No ja nie przyjmuje 50 mg na raz tylko od 8-18 co dwie godziny podaję 10 mg bo w ten sposób najlepiej na mnie działa, przy 15 mg lub więcej MPH na raz robi się nieprzyjemnie, próbowałem już różne konfigurację bo metylofenidat biorę 3 miesiące regularnie chyba 3 razy w tym czasie robiłem około tygodniowa przerwę od metylofenidatu. W sumie najlepiej na mnie działa jak pierwsza dawkę o 7-8 rano mam 5mg kolejna 10mg, a później 15 mg, rano jak wrzucę 10-15 mg to robi się nie przyjemnie może dlatego, że też kawę pije zawsze rano u przeważnie jeszcze drugą po południu. No ale tolerancję muszę mieć mocno zbudowana bo w zeszłym tygodniu miałem 5 dni przerwy od metylofenidatu po czym zazywalem niemiecki attentin z czysta dexamfetamina, która daje dużo lepsze efekty niż metylofenidat ale musiałem zazywac 15mg co 2-3 godziny żeby fajnie to działało, przez cały dzień przyjąłem 75mg czystej dexamfetaminy i nie byłem jakoś bardzo wystrzelony beż problemu zasnąłem 6 godzin od ostatniej dawki. Sam byłem w szoku, że czysta dexamfetamina z apteki tak szybko mnie puszcza bo ten lek powinien działać 4-6 godzin jedna dawka.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.