Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Ale co do dawkowania to ci nie pomogę. Bo dla mnie dużo to by było 160mg, ale to inny case
Ps. @jogurt miałeś rację 90 było trochę za dużo. zmniejszyłem do 60, po tygodniu jak wziąłem 90 (jako test) to zadziałało jak w pierwszych dwóch dniach. Wgl zwiększanie dawki DXM daje z powrotem efekt "pierwszego tygodnia"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Smigasz ładnie po kilku aptekach i cieszysz się ze swoich paczuszek
Co do tolerki, wydaje mi się (z krótkiego doświadczenia) że jak dnia 1 zarzucić deksa na czysto bez niczego, to parę następnych dni będzie zmniejszona tolerancja na x y i z
Ostatnio zacząłem interesować się tematem zbijania tolerancji na stymulanty, ponieważ zawsze potrzebowałem ich dużych dawek i szybko mnie puszczały, Od ponad tygodnia zacząłem zazywac 15 mg DXM przed snem i 30 mg DXM rano, tylko zastanawiam się czy nie robię błędu bo codziennie jestem też na metylofenidacie, w dawkach ok 50 mg na dzien i za bardzo nue widzę spadku tolerancji na metylofenidat i też nie czuje zbytnio jego działania, w większych dawkach metylofenidatu czuje tylko skutki uboczne typu niepokój, poddenerwowanie i pocenie się, zastanawiam się czy przez jednoczesne zazywanie DXM i metylofenidatu, DXM nie blokuje działania metylofenidatu. Czy takie zbijanie tolerancji powinno się odbywać za pomocą DXM przy całkowitej abstynencji od metylofenidatu ? Czy mogę to robić jednocześnie.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.