Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
02 maja 2022FocusF13 pisze: Spotkał się ktoś z czarnieniem siewek? listki i łodyga mają czarny kolor, ale są jędrne i duże.
scalono - WRB
30 kwietnia 2022IvoPartisan pisze: Oczywiście że nie jest legalne, w naszym kołtuńskim kraju można zostać ukaranym za 2-3 krzaki maku niskomorfinowego, takie mamy prawo i gorliwą w tym temacie prokuraturę i organy ścigania. Trzeba siać na ziemi niczyjej, najlepiej w małych grupach roślin, inaczej intensywny kolor kwiatów rzuca się w oczy. Na swoim gruncie najlepiej w zasłoniętych miejscach , można też w tunelach foliowych. Nawozy najlepiej zawierające bor, bo on wspomaga rozwój roślin. opium najlepiej ściągać po ok. miesiącu od momentu kwitnięcia , z tym że w tamtym roku u mnie ten termin okazał się nieco za długi- niektóre makówki były nieco wypłukane przez deszcz.
Co do legalności to u mnie na szczęście królowa nie zabrania siewu, ale zabrania wytwarzania z maku używek, czyli raczej na swojej działce nacinać nie będę mógł, bo już od sąsiadki szkotki słyszałem że chodzą po osiedlu plotki że choduję mak na heroinę, choć w zeszłym roku miałem dwie grządki tylko. Na dodatek tu uprawia się tylko wysokomorfinowe odmiany dla farmacji, fabryka jest w Edim. Na amerykańskim ebayu widziałem mak z UK po astronomicznych cenach - chyba ponad 40$ za pół kilo, więc pewnie płukanki nieźle klepią, ale w UK rolnicy nie mogą go sprzedawać - to dopiero hipokryzja co? mak w sklepach jest kontrolowany i wycofywany ze sprzedaży jeśli zawiera nawet śladowe ilości (od 5 lat) ale eksportować mogą na cały świat ten mak.
scalono - WRB
13 maja 2019lol pisze:na pewno nie ma podanej odmiany?06 maja 2019Swiety Tomasz pisze: Ja mam w tym roku nasiona z torebki opisanej jako "mak opiumowy", a dalej "poppy lilac, papaver somniferum".
bo to co podales rownie dobrze moze oznaczac mak ozdobny.
jezeli jest napisane "opium poppy" to po prostu Mak lekarski
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.