Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
02 maja 2022FocusF13 pisze: Spotkał się ktoś z czarnieniem siewek? listki i łodyga mają czarny kolor, ale są jędrne i duże.
scalono - WRB
30 kwietnia 2022IvoPartisan pisze: Oczywiście że nie jest legalne, w naszym kołtuńskim kraju można zostać ukaranym za 2-3 krzaki maku niskomorfinowego, takie mamy prawo i gorliwą w tym temacie prokuraturę i organy ścigania. Trzeba siać na ziemi niczyjej, najlepiej w małych grupach roślin, inaczej intensywny kolor kwiatów rzuca się w oczy. Na swoim gruncie najlepiej w zasłoniętych miejscach , można też w tunelach foliowych. Nawozy najlepiej zawierające bor, bo on wspomaga rozwój roślin. opium najlepiej ściągać po ok. miesiącu od momentu kwitnięcia , z tym że w tamtym roku u mnie ten termin okazał się nieco za długi- niektóre makówki były nieco wypłukane przez deszcz.
Co do legalności to u mnie na szczęście królowa nie zabrania siewu, ale zabrania wytwarzania z maku używek, czyli raczej na swojej działce nacinać nie będę mógł, bo już od sąsiadki szkotki słyszałem że chodzą po osiedlu plotki że choduję mak na heroinę, choć w zeszłym roku miałem dwie grządki tylko. Na dodatek tu uprawia się tylko wysokomorfinowe odmiany dla farmacji, fabryka jest w Edim. Na amerykańskim ebayu widziałem mak z UK po astronomicznych cenach - chyba ponad 40$ za pół kilo, więc pewnie płukanki nieźle klepią, ale w UK rolnicy nie mogą go sprzedawać - to dopiero hipokryzja co? mak w sklepach jest kontrolowany i wycofywany ze sprzedaży jeśli zawiera nawet śladowe ilości (od 5 lat) ale eksportować mogą na cały świat ten mak.
scalono - WRB
13 maja 2019lol pisze:na pewno nie ma podanej odmiany?06 maja 2019Swiety Tomasz pisze: Ja mam w tym roku nasiona z torebki opisanej jako "mak opiumowy", a dalej "poppy lilac, papaver somniferum".
bo to co podales rownie dobrze moze oznaczac mak ozdobny.
jezeli jest napisane "opium poppy" to po prostu Mak lekarski
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.