Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / 2 / 0
@zaqzax ja mam przepisane oba jednocześnie.

Posiada ktoś informację jak ma się leczenie Atomoksetyną do rekreacyjnych używek? Z tego co się dowiedziałem to SNRI, ale mało danych o połączeniu tego z innymi narkotykami, czy występują jakieś negatywne i niebezpieczne interakcje?
  • 1 / / 0
22 stycznia 2022zaqzax pisze:
Odgrzebuje ten temat, czy łączenie atomoksetyny z małymi dawkami MPH ma sens ?
Czy sama atomoksetyna byłaby równie skuteczna co MPH w ADD oraz dystymii ?
siema, ja brałem atomoksetyne od psychiatry na ADHD, aktualnie 2x40mg dziennie, ostatnio dorzuciliśmy 36mg metylofenidatu dla obnizenia głodów narkotykowych i stymulacji.

sama atomoksetyna mnie nie stymulowała, natomiast pozwalała ukierunkować bardziej skupienie, utrzymać je na dłuższy czas, polepszyła pamięć i kilka jeszcze mniejszych pozytywnych efektów. teraz metylofenidat z rana pozwala mi lepiej wystartować i zabrać się do pracy, lepsza wydajność fizyczna i poprawa nastroju. Atomoksetyna w sumie też pozytywnie wpłynęła na nastrój.

Podsumowując - MPH bym dorzucił do atomoksetyny w formie CR na początek w dawce 18 i zobaczyć jak to będzie przez 4-6 dni
  • 358 / 35 / 6
Ktoś coś napisze więcej ?
Bo nie wiem jeszcze co myśleć o tym leku , na pewno lepiej się czuję niż biorąc edronax( reboksetyna ) , ale z drugiej strony HR^^ 100 nie schodzi ....
  • 66 / 2 / 0
Lekarz zaleci mi ten lek ato na poprawę nastroju co sądzicie o nim?

Fuzja - D5

Jaka jest odpowiednia dawka metylo poprawiająca nastrój?
  • 439 / 66 / 0
Kiedyś zażyłem to żeby wydajniej się pouczyć, chwile później w kiblu smiałem sie z tego, że umre bo chciałem zdać klase. Nie polecam :-D
  • 358 / 35 / 6
Mogę już więcej napisać o Atomoksetynie .. biorę ją ma zmianę z reboksetyną bo u mnie po około 3 miesiącach zażywania odczuwalnie spada działanie , wręcz czuje jakbym nie brała jej i to samo mam z reboksetyną , dlatego w ramach eksperymentu ( jestem ogólnie eksperymentem co do leczenia , znaczy teraz po zmianie magika już skończy się moja ciągła kombinacja , co tu odrzucić a co dołożyć ,żeby było lepiej ... Mimo iż jest lepiej znacznie , ale wiadomo typowo głupie myślenie ... A przecież może być jeszcze lepiej ... Teraz magik mnie stopuje z pomysłami a poprzedni pomimo moich początkowych zachwytów -że jest taki otwarty na moje propozycje ... Mam nadzieję , że w końcu straci prawo wykonywania zawodu ) wracając do tematu ... Atomoksetyna nie jest stymulantem , wręcz przeciwnie - wycisza natłok myśli ... ale z czasem ten efekt zanika i wtedy reboksetyna pomaga . Na nastrój nie działają najlepiej , chociaż reboksetyna nie powoduje takiego stanu " wyprania " , braku spontaniczności ... Wiem ,że osoby zmagające się z depresją ,gdzie jedyne na co mogą sobie pozwolić to leżenie w łóżku i błaganie by ten stan minął bo z każdym dniem nawet leżenie jest męczące - po zastosowaniu Reboksetyny odczuwają poprawę ... Atomoksetyny nie chcą lekarze przepisywać aż tak " chętnie " jeśli nie ma się ADHD/ ADD .. trochę chaotycznie napisane bo nocka zleciała nawet nie wiem kiedy , ale czuję ,że powinnam teraz pójść chociaż na 2h w kimę ,tylko nie mogę , trzeba w końcu się ruszyć i zacząć dzień ... Także za chwilę poranny zestaw lekowy uszykowac trzeba i oby dobrze spożytkować ten leniwie zaczynający się dzień ( powinien o 6 ,ale nocka ciężka ) .
  • 8 / 4 / 0
19 grudnia 2022molina pisze:
@zaqzax ja mam przepisane oba jednocześnie.

Posiada ktoś informację jak ma się leczenie Atomoksetyną do rekreacyjnych używek? Z tego co się dowiedziałem to SNRI, ale mało danych o połączeniu tego z innymi narkotykami, czy występują jakieś negatywne i niebezpieczne interakcje?
podbije pytanie, bo dostałem 40mg auroxetyny , dawkowanie najpierw 1x rano a po 2 tyg 2x rano

czy zapalenie bucha w weekend może mieć jakieś nieprzyjemne skutki?
tak samo czy przy melanżu z emka / koksem raz na kwartał (festiwal) też warto zrobić jakies 2-3 dni bez brania leku ? szukam info i nie mogę nigdzie znaleźć, a myślę, że taka wiedza byłaby tu przydatna :)

bardzo dziękuje za pomoc!
  • 19 / / 0
@Felik Nie powinno mieć szczególnego wpływu. Ja przy bupropionie, który działał również na dopaminę, nie zauważałem szczególnych różnic.
Z innej beczki, jak jesteś w procesie terapii, to standardowo przypominam, że nie powinno łączyć się ćpania (nawet marihuany) i leczenia. Albo jedno, albo drugie.

A co do emki/koksu, mogę tylko strzelać, więc podpinam się pod pytanie! Chętnie wysłucham kogoś mądrego/z doświadczeniem.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...