Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
22 maja 2022gfreeman pisze: Tripowanie w ciemności i ciszy będzie bardziej intensywne pod tym względem, że "umysł karmi się sam sobą", a przy muzyce może być o wiele bardziej intensywny z powodu łatwości, z jaką muzyka generuje wizje będące jej odzwierciedleniem. Tutaj nasza nowoczesna muzyka psybient i psychill są jak pieśni szamanów z Ameryki Południowej przy ceremoniach grzybowych i ayahuaski. Te pieśni mają właśnie na celu generowanie wizji u tripujących i nakierowywanie ich na określone rzeczy. Lub wręcz dzielenie się własną wizją na zasadzie telepatycznej. Właściwie nie ma ayahuaski bez icaros, ale nie jestem pewien, jak się to ma z grzybami. Tripując na sucho w ciszy pełen potencjał może się nie obudzić. Niemniej jako doświadczenie warto i tak czasem robić.
Do pracy czasami lubię ciszę. Nie ma takiego "nabuzowania", euforii, ale w środku pracuje co trzeba. Najbardziej jednak lubię dźwięk deszczu. Noc i dźwięk deszczu. Dwa razy miałem podróż w deszczu, kiedy wsłuchiwałem się w jego dźwięk i dwa razy spotkałem bardzo przychylne istoty a z samej podróży wiele wyniosłem. Raz to było DMT a raz grzyby. Myślę nawet, że nie bez powodu icaros używają grzechotek, przywodzą na myśl deszcz. Miał ktoś podobne doświadczenia?
11 września 2022menikyo pisze: hejka, ogólnie to mam pytanie dotyczące zażywania grzybów. Czy można je zażywać po przez palenie? czy po zapaleniu tego nie poczuje żadnych efektow, a moze poczuje je szybciej ? oczywiscie chodzi mi o dodanie jako proszku do jointa, a nie bezposrednio palenie grzyba bo wiem ze to moze miec zly smak i moge sie porzygać
Przeniesiono — CATCHaFALL
Jednak ten deszcz sprawdzę, lubię deszcz nawet na trzeźwo, więc widzę tu potencjał. Idealnie by było trafić z tripem w taką pogodę i mieć naturalny akompaniament kropel :o ale żyjemy w pięknych czasach i o sam dźwięk deszczu nie jest trudno :D.
P.S zazdroszczę umiejętności tańca na peaku, mnie to zawsze ciągnie do leżenia i puszcza dopiero gdzieś po godzinie.
a apropos palenia grzybów, to, pisałem już o tym kiedyś, ale przypomnę: miałem sprawę karna, w której jednym z dowodów rzeczowych było 3 grzyby, które sobie trzymałem, bo ładne okazy były. Znaleźli mi je na przeszukaniu, poszły do ekspertyzy, gdzie biegły stwierdził, że tak, to te grzyby, a porcja wynosi 15 grzybów do jedzenia lub 5 grzybów do palenia, wobec czego posiadałem pół porcji grzybów. To podpisał biegły, ze ekspertyza zapłaciłem 800 pln (ponad 20 lat temu)
12 września 2022smigiel16 pisze:Palenie odradzam marnowanie materialu. Jezeli chcesz krotszy i mocniejszy trip to polecam lemon teka, czyli zmielenie grzybow na proch i wrzucenie ich do kieliszka z sokiem z cytryny na 15min a potem wypicie takiego szota.11 września 2022menikyo pisze: hejka, ogólnie to mam pytanie dotyczące zażywania grzybów. Czy można je zażywać po przez palenie? czy po zapaleniu tego nie poczuje żadnych efektow, a moze poczuje je szybciej ? oczywiscie chodzi mi o dodanie jako proszku do jointa, a nie bezposrednio palenie grzyba bo wiem ze to moze miec zly smak i moge sie porzygać
Przeniesiono — CATCHaFALL
Po 1,5 h nie miałem zadnych efektów.
Prove me wrong
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.