Czyli np problemy z koordynacją ruchową, ogromne problemy z koncentracją, wolne wykonywanie podstawowych czynności, problemy z wymową?
To mi niszczy życie
I czy któreś z substancji psychoaktywnych mogą nasilać te objawy?
Niby ma to związek z dopaminą ale sam nie wiem czy to początki parkinsona czy jakiejś innej choroby
Co robić w takiej sytuacji? Nie znalazłem drugiego takiego przypadku na forum
Jak masz takie stany to nie tykaj substancji psychoaktywnych, chyba ze leki.
Ja mialem takie napady, ze w ogole bylem splatany i nie wiedzialem co sie ze mna dzieje, czasami problem w trakcie napadu zeby cos powiedziec, dziwne pobudzenie w srodku klatki piersiowej i glowy, obraz skladal sie w 2D z cisnieniem w bani i oczach.. Dretwienie rak, ze ledwo mylem rece albo zapinalem kurtke. W badaniach do tej pory nic nie wyszlo. Tak czy siak zbadaj sie porzadnie.
Używam od lekarza pregabalinę + doraźnie benzo. Czasami wypiję też piwo, czuję po nim mega spokój. Wiem, że to wszystko jest ryzykowne i nie zamierzam wpier*olić się w jakieś uzależnienie.
Pomijając oczywistości typu sport, pójście na psychoterapię itp, którą podejmę. Czy są ponad to jakieś inne bezpieczniejsze używki czy leki, które doraźnie mogą pomóc na stany lękowe? CBD?
ktoś coś?
Może rozważ psychoterapię, wtedy dowiedziałbyś się na niej chociaż, skąd to pogorszenie się wzięło.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.