Czyli np problemy z koordynacją ruchową, ogromne problemy z koncentracją, wolne wykonywanie podstawowych czynności, problemy z wymową?
To mi niszczy życie
I czy któreś z substancji psychoaktywnych mogą nasilać te objawy?
Niby ma to związek z dopaminą ale sam nie wiem czy to początki parkinsona czy jakiejś innej choroby
Co robić w takiej sytuacji? Nie znalazłem drugiego takiego przypadku na forum
Jak masz takie stany to nie tykaj substancji psychoaktywnych, chyba ze leki.
Ja mialem takie napady, ze w ogole bylem splatany i nie wiedzialem co sie ze mna dzieje, czasami problem w trakcie napadu zeby cos powiedziec, dziwne pobudzenie w srodku klatki piersiowej i glowy, obraz skladal sie w 2D z cisnieniem w bani i oczach.. Dretwienie rak, ze ledwo mylem rece albo zapinalem kurtke. W badaniach do tej pory nic nie wyszlo. Tak czy siak zbadaj sie porzadnie.
Używam od lekarza pregabalinę + doraźnie benzo. Czasami wypiję też piwo, czuję po nim mega spokój. Wiem, że to wszystko jest ryzykowne i nie zamierzam wpier*olić się w jakieś uzależnienie.
Pomijając oczywistości typu sport, pójście na psychoterapię itp, którą podejmę. Czy są ponad to jakieś inne bezpieczniejsze używki czy leki, które doraźnie mogą pomóc na stany lękowe? CBD?
ktoś coś?
Może rozważ psychoterapię, wtedy dowiedziałbyś się na niej chociaż, skąd to pogorszenie się wzięło.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.