Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Obejrzałem sobie jakiś czas temu "Fanatyka" i scena juniora, który zaplanował sobie upojną noc z dekstrometorfanem i w końcu chyba trafił do psychiatryka na odwyk tylko powiela ten stereotyp.
Do deksa trzeba mieć nastrój. A i sam mózg wypluwa z siebie bodźce, którymi wcześniej go ładowano. Pamiętam jak rok temu na pierwszym lockdownie zacząłem ogrywać z nudów "Theme Hospital" ponownie po ponad 20 latach przerwy. Faza taka, że przez parę dni grałem w domu i w robocie. W pewnym momencie miałem już obiekt z paroma setkami pacjentów, kolejkami przed gabinetami itd. Przyspieszałem czas do oporu żeby szybciej dotrwać do kolejnych miesięcy, a na ekranie śmigały mi chmary przyspieszonych ludzików. Jakie było moje zdziwienie, gdy wrzuciłem sobie jednego wieczoru deksa na noc, a w wizualach pojawiły się... tabuny pacjentów z gry biegające po szpitalu na ekranie. I to była wtedy główna część CEVów.
Mogą być. Poszukaj. Na pewno nie jest obojętny dla bebechów, skoro w skutkach ubocznych masz nudności, wymioty, bóle brzucha, sraczkę.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?