Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Z tego co się orientuję, ubiegły rok był dość opóźniony jeśli chodzi o rozpoczęcie sezonu występowania. Słyszałem także, że w górach (szczególnie obszar Beskidu śląskiego), występują one wcześniej, i rok temu można było je znaleść nawet w sierpniu.
Jak myślicie zapowiada się ten sezon? Mam wrażenie, że o wiele więcej pada niż rok temu, a temperatury w nocy spadają poniżej 10°.
Może nawet jest ktoś z rejonu gór i orientuje się lepiej jak wyglada to tam w tym roku.
Co do gór, to właśnie ostatnio zastanawiałem się, czy w Karkonoszach nie byłoby szansy już spotkać łysiczek? Jest kilka podmokłych obszarów w wysokich partiach, więc ja bym się łudził. W przeciągu dwóch tygodni zamierzam znaleźć jeden dzień na wycieczkę w góry z samiuśkiego rana, więc postaram się dać znać, jak sytuacja tam wygląda.
W każdym razie: do sezonu jeszcze lekko ponad miesiąc, ale już mogę życzyć wszystkim udanych łowów.
P.S.
Miło widzieć, że powstał ten temat. To dla mnie tak, jakby w grudniu usłyszeć Last Christmass i poczuć, że święta tuż-tuż
https://www.magicmushroommap.com/map
Ciekawy jestem na ile myślicie wiarygodna jest taka mapa.
Tak samo jak nie podoba mi się nowy wygląd forum
"Rutyna to rzecz zgubna "
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.