Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Z tego co się orientuję, ubiegły rok był dość opóźniony jeśli chodzi o rozpoczęcie sezonu występowania. Słyszałem także, że w górach (szczególnie obszar Beskidu śląskiego), występują one wcześniej, i rok temu można było je znaleść nawet w sierpniu.
Jak myślicie zapowiada się ten sezon? Mam wrażenie, że o wiele więcej pada niż rok temu, a temperatury w nocy spadają poniżej 10°.
Może nawet jest ktoś z rejonu gór i orientuje się lepiej jak wyglada to tam w tym roku.
Co do gór, to właśnie ostatnio zastanawiałem się, czy w Karkonoszach nie byłoby szansy już spotkać łysiczek? Jest kilka podmokłych obszarów w wysokich partiach, więc ja bym się łudził. W przeciągu dwóch tygodni zamierzam znaleźć jeden dzień na wycieczkę w góry z samiuśkiego rana, więc postaram się dać znać, jak sytuacja tam wygląda.
W każdym razie: do sezonu jeszcze lekko ponad miesiąc, ale już mogę życzyć wszystkim udanych łowów.
P.S.
Miło widzieć, że powstał ten temat. To dla mnie tak, jakby w grudniu usłyszeć Last Christmass i poczuć, że święta tuż-tuż
https://www.magicmushroommap.com/map
Ciekawy jestem na ile myślicie wiarygodna jest taka mapa.
Tak samo jak nie podoba mi się nowy wygląd forum
"Rutyna to rzecz zgubna "
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.