No chyba, że opisuję działanie sulpirydu a nie fluwo
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
09 kwietnia 2021Chappie pisze:
No w moim przypadku nie ma żadnych działań niepożądanych.
Niedługo dawkę fluwoksaminy zwiększam do 300mg, a bupropion znosi działanie sedatywne.
Leczę się 3 lata (przeszedłem już kilka leków), a ten miks jest póki co najlepszym co mnie spotkało w leczeniu farmakologicznym.
Mnie 50 mg fluwoksaminy niewiele daje na depresję i lęki. Pojawiła się też absurdalnie silna senność w ciągu dnia.
Po co Ci bupropion? Masz lęki i bezsenność i chcesz zażywać NDRI? I to w dodatku znacznie mocniej działającego na noradrenalinę niż dopaminę? Zapytaj swojego psychiatrę co sądzi o bupropionie, zdecydowana większość ma o nim negatywne zdanie, zresztą nie bez powodu.
Załatw sobie kokainę i alprazolam, też będziesz miał połączenie energii i złagodzenie lęków i bezsenności. Eh.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Przyjmuję 50mg sulpirydu rano i 100mg fluwo na noc, i tak jak wspominałem w poprzednim poście, nadal jest bardzo dobrze - jedyne, co się pojawiło, to poczucie senności, zamulenia. Nie jest ono nie do wytrzymania, potrafię się pouczyć, popracować, rano wstaję wypoczęty, zasypiam w minutę, ale już 3-4 godziny po porządnej (7-8h) dawce snu, zaczyna się ziewanie, zmulenie. Żeby było jasne - nie mówię o braku motywacji, napędu czy chęci, a jedynie o zwyczajnym zmęczeniu, o 13 czuję się jakby była 21. Poprzednie tygodnie były kompletnym przeciwieństwem - spałem 3h na dobę, miałem siłę i energię na wszystko, a tu ni z gruchy ni z pietruchy taka zmiana.
Czy to jest docelowy sposób działania fluwo? Czy ten lek właśnie teraz się ustabilizował i właśnie tak ma działać? Jeśli tak, to i tak jest najlepszym antydepresantem jakiego próbowałem, ale to zmulenie jednak trochę irytuje.
Pzdr
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
A może zmiana na sertralinę? Fluwoksamina jest taka bardziej zamulająca, a sertralina aktywizująca. W dużym uproszczeniu oczywiście.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.