Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
W trakcie dnia wg mnie jeszcze pogarszało sprawę.
Pamiętasz gdy pisałem o tym "połowicznym orgaźmie" pare dni temu? Jebałem wtedy ponad gram tramadolu z tramali retardów do tego pół paczki rolek/alpry i nie byłem w stanie dojść do żadnego bliskiego temu efektowi stanu. Zrobiłem sobie przerwe 4 dni dokładnie dzisiaj przefiltrowałem co prawda dorety, ale to still tram i wow. Nie wiem jak szybko spada tolerancja na to gówno, ale nie mam generalnie na opio małej tolerki a te 4 dni wystarczyły aby znowu poczuć to coś. Starczyło mi dosłownie ~400mg (nie chciałem więcej bo skończyły mi sie bzd). Zapewne troche 'podleczyłem' się na płaszczyźnie serotoniny i stąd znów to przyjemne działanie. Tylko nie wiem czemu troche mi niedobrze. Nigdy tego przy tramadolu nie doswiadczałem i w ogóle przy opio prawie nigdy nie rzygam.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Co do proporcji benzo-tramadol to zawsze co 500mg dokładałem dwójke klona. Nie wiem czy to nie za dużo, ale ja mam generalnie dużą tolerke na benzodiazepiny także nie odbiło sie mocno na działaniu. Co warto dodać (a zapewne i wiesz, ale moze inni userowie tego nie wiedzą) NIE zawsze benzodiazepina zapewni Ci 100% ochrone przed atakiem. Nawet najsilniejsze antykonwulsanty - klonazepam, lorazepam, diazepam czasem może nie zadziałać i odpierdolicie breakdance na podłodze. Tak już zupełnie swoją drogą... co innego wyjebać glebe u siebie w domu a co innego na mieście, a to mi sie zdarzyło
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.