Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 13 / 2 / 0
Bierzesz do nauki takie małe dawki? czy po prostu masz adhd czy wsm nie wiem do czego bo do cpania takie dawki to za mało
  • 4 / 1 / 0
Ja się nie zgadzam z tezą że metylofenidat nie ma zastosowania rekreacyjnego. Raz w tygodniu 10mg-20mg p.o na podkładzie pregabaliny daje przyjemną i stabilną stymulacje bez zjazdu(a jestem nerwicowcem więc u zdrowej osoby tym bardziej będzie miło)
Pytanie tylko czy takie stosunkowo rozsądne używanie tego ma wpływ na kuracje ssri?
  • 17 / 2 / 0
@Duce
dzięki za opis, czyli nie rozdzielać kolorowych kuleczek, jak kopciuszek.
myślałem, że trzeba .
jak wezmę opio to pokombinuję z oddzieleniem kolorów (potrzebna cierpliwość)
to, że klepie słabiej
to pewnie przez CR, bo tramadol o przedłużonym uwalnianiu też mniej kopie.
  • 2010 / 497 / 0
25 marca 2021pilas pisze:
Bierzesz do nauki takie małe dawki? czy po prostu masz adhd czy wsm nie wiem do czego bo do cpania takie dawki to za mało
Jako wspomagacz do intelektualnej pracy. MPH ogólnie słabo się nadaje do ćpania. Jest dużo lepszych substancji do tego celu. Za to seks po MPH jest dużo przyjemniejszy.
  • 1824 / 104 / 20
@beatnik Właśnie nad rozdzielaniem tych kuleczek się zastanawiałem zawsze. Jak je chcesz rozdzielać i na jakiej podstawie? Wyrzucisz białe czy niebieskie? Które to metylofenidat a które coś innego i co to, to coś innego?
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 2010 / 497 / 0
@Duce
Zarówno białe jak i niebieskie paletki to metylofenidat. Z tym, że białe to metylofenidat o natychmiastowym uwalnianiu, a niebieskie o rozszerzonym.

Medikinet zawiera 50% leku w formie, która uwalnia się natychmiast, a 50% w formie ze zmodyfikowanym uwalnianiem. Dlatego też ilość białych i niebieskich paletek w kapsułce jest taka sama.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10 ... 19.1609153
  • 370 / 37 / 0
niebieskich zawsze jest kilka kuleczek więcej
  • 2010 / 497 / 0
Szczerze to nie liczyłem a na oko wydawało mi się tyle samo. Jestem jednak pewny co do tego, że 50% to MPH uwalniany natychmiastowo.

W CHPL znajduje się następujący wpis:
Produkt lecznicy Medikinet CR zawiera składnik o natychmiastowym uwalnianiu (50% dawki) oraz składnik o uwalnianiu zmodyfikowanym (50% dawki). Dzięki temu, produkt leczniczy Medikinet CR 10 mg dostarcza natychmiast 5 mg chlorowodorku metylofenidatu oraz stopniowo uwalnia kolejne 5 mg. Składnik o wydłużonym uwalnianiu z każdej dawki podtrzymuje odpowiedź terapeutyczną do popołudnia, bez konieczności zastosowania dawki południowej. Został on opracowany w taki sposób,aby zapewniać terapeutyczne stężenie substancji czynnej w osoczu przez okres w przybliżeniu 8. godzin, co odpowiada raczej okresowi pobytu w szkole niż całemu dniowi (patrz punkt 5.2). Na przykład: 20 mg produktu leczniczego Medikinet CR jest przeznaczone do zastąpienia 10 mg chlorowodorku metylofenidatu o natychmiastowym uwalnianiu przyjmowanego ze śniadaniem oraz 10 mg w porze obiadu.
  • 1 / / 0
Cześć, od jakiej dawki MPH najlepiej zacząć, żeby nadawało się do nauki ?
  • 1824 / 104 / 20
Zaobserwowałem jeszcze jeden z ciekawych efektów metylofenidatu. Ja klasycznie walę go tylko IV z morfiną i po takim speedballu przez jakiś dłuższy czas umysł bardzo dobrze pracuje, chyba tylko po grzybach(chociaż oczywiście w inny psychodeliczny sposób) zauważyłem tak dużą kreatywność, otwarcie na problemy i zdolność rozwiązywania wielowątkowego, tworzenia ścieżek. Umysł jest po strzale tak czysty. Wielokrotnie dochodziłem do rozwiązań wielu problemów i układałem rozwiązania kłopotów międzyludzkich(towarzyskich), np. kilka razy wymyśliłem jak dogadać się z moją uwczesną dziewczyną po kłótni która miała wcześniej miejsce.

Nie wiem czy znam lepszą substancję po której moża że tak powiem rozmyślać i rozwiązywac problemy.
Dodatkowo morfina uspokaja, więc nie ma rozdrażnienia które zawsze czułem po samym metylo, umysł też nie jest spaczony takim przećpaniem stymulantowym. morfina niweluje wszystkie te negatywne efekty jakie znamy jeżeli stosujemy stymulanty i faktycznie taki mix pozwala leżeć i długo myśleć, bardzo klarownie i mądrze.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.