Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 867 / 253 / 0
"(Loperamid) wykazuje ok. 40–50-krotnie silniejsze właściwości przeciwbiegunkowe niż morfina" o cholera, a ja do tej pory nawet nie wiedziałam, że istnieją opioidy pozbawione działania przeciwbólowego :uwaga:
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 867 / 253 / 0
28 grudnia 2020Dante1978 pisze:
28 grudnia 2020adverse pisze:
To jakiś preparat złożony? Skąd to wziąłeś jeśli mogę zapytać?
Witam. Nie, to sa dwa rozne preparaty w oddzielnych buteleczkacj po 10ml. opium LM 18 Dilution 10 ml i Codeinum PHOSPHORICUM LM 4 Dilution 10 ml. Obydwa produkty apteczne. Nie mam zadnycj info. o tych lekach, czekam az przyjda zeby dorwac w lapy opis leku. Jak ktos cos o tych produtach wie, to nich podzieli sie informacja. Pozdrawiam.
Z tego co widzę, to jakieś niemieckie leki. Ciekawe
  • 1223 / 487 / 0
29 grudnia 2020Arabella841 pisze:
"(Loperamid) wykazuje ok. 40–50-krotnie silniejsze właściwości przeciwbiegunkowe niż morfina" o cholera, a ja do tej pory nawet nie wiedziałam, że istnieją opioidy pozbawione działania przeciwbólowego :uwaga:
loparemid jako jedyny bodajże opioid nie przekracza tkz. bariery krew-mózg dlatego nie jest psychoaktywny.
  • 1223 / 487 / 0
29 grudnia 2020Aldrej pisze:
@Niepomalowanymotor

Nie ma nic innego.
oczywiście że jest, nurofen plus, ale nie jest tańszy od antidolu
  • 867 / 253 / 0
no właśnie Igiełka, sęk pytania leżał chyba w tym, że miał to być tańszy preparat :* nurofen u mnie wychodzi minimum kilka złotych drożej, przy więcej niż jednym opakowaniu to już w ogóle się nie opłaca o ile ktoś nie śpi na $$$
  • 1223 / 487 / 0
@Arabella841 no u mnie też jest droższy, kupuję już tylko antidol.
  • 867 / 253 / 0
u mnie antidol około 12-14 zł a nurofen ponad 18 :trucizna:
  • 69 / 14 / 0
ja płacę u siebie za Antidol najtaniej 14.99 :0
Ech, jak zaczynałam z kodą był po 10.90 :(
  • 867 / 253 / 0
28 grudnia 2020ecsty pisze:
22 grudnia 2020Arabella841 pisze:
21 grudnia 2020Swiezzy pisze:

Raczej nie, mi nawet apetyt rośnie i smaków nabieram na większe porcje żarcia %-D
Również, mam po kodzie gastro jak po jaraniu.
Ja natomiast nie mam w ogóle apetytu po kodeinie. Co do przełykania, tez zauważam, ze trudno mi cokolwiek przełknąć.
Niekiedy obżarstwo po kodeinie może pewnie wynikać też z tego, że wiele osób przyjmuje ją na pusty żołądek, aby wzmocnić działanie. A po zejściu przychodzi ochota na wszystkie posiłki, które się wcześniej pominęło...
  • 1305 / 162 / 0
Wiecie co pierdole zamówiłem sobie mst po co jebać się z aptekami i krzyeymi ryjami pan farmscsutek
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.