Trochę pogmatwane pytanie... W sensie, pytasz się, czy alprazolam podziała tak samo na osobę z depresją i bez niej? Generalnie, benzo na każdego działają podobnie, ale jednocześnie trochę inaczej. Jednych alpra zamula i usypia, a mnie aktywizuje.
P. S. Ojebałem właśnie 0,75 mg Alpragenu (to naprawdę ostatni raz
/edit. Alprazolam Aurovitas więc wygląda że ok.
Fioletowe to były xany ale nie w słoiku tylko blistrze. Alprox 1mg jest, w białym plastikowym pojemniczku. Tabletki też ma białe.
A tego co ty wspominasz nie znałem, ale już znalazłem na "Top-wyruchamy"
Wal pod język i mów co czujesz !
@michass90
Tyś ty zwariował, kto to połyka ! Walisz pod język, i czujesz najlepszy smak w życiu ! Mało tego, zagryzasz sobie grejpfrutem albo dwoma!
Kubki smakowe są w niebie, alprazolam dłużej we krwi! Same sukcesy do chuja !
27 sierpnia 2020KarmiKlasik pisze: @gbu
Fioletowe to były xany ale nie w słoiku tylko blistrze. Alprox 1mg jest, w białym plastikowym pojemniczku. Tabletki też ma białe.
A tego co ty wspominasz nie znałem, ale już znalazłem na "Top-wyruchamy"
Wal pod język i mów co czujesz !![]()
![]()
@michass90
Tyś ty zwariował, kto to połyka ! Walisz pod język, i czujesz najlepszy smak w życiu ! Mało tego, zagryzasz sobie grejpfrutem albo dwoma!
Kubki smakowe są w niebie, alprazolam dłużej we krwi! Same sukcesy do chuja !
Zalezy kto jakie smaki lubi :p po zapiciu sokiem grejfrutowym lepiej działa znaczy mocniej ? Bo sporo opini na ten temat jest ..
@gbu jeśli chodzi o xanax 1mg to faktycznie są one w listkach po 10tab
Nie powiedział bym, że mocniej. Bo ta substancja dla mnie nie ma czegoś takiego jak "mocniej" . Albo czuje luz i działanie rekreacyjne, albo nie czuje.
Po pewnym progu, to już tylko dorzucanie aby dorzucić. Głupota i zwiększenie tolerancji.
Na niektórych ona działa zamulająco . Więc możliwie, że nasili to działanie.
Ale u mnie działa dłużej, także żaden mit. Polecam soki 100% takie jedno dniowe, lub naturalne grejpfruty.
Na wiki piszą takie coś
27 sierpnia 2020KarmiKlasik pisze: @michass90
Nie powiedział bym, że mocniej. Bo ta substancja dla mnie nie ma czegoś takiego jak "mocniej" . Albo czuje luz i działanie rekreacyjne, albo nie czuje.
Po pewnym progu, to już tylko dorzucanie aby dorzucić. Głupota i zwiększenie tolerancji.
Na niektórych ona działa zamulająco . Więc możliwie, że nasili to działanie.
Ale u mnie działa dłużej, także żaden mit. Polecam soki 100% takie jedno dniowe, lub naturalne grejpfruty.
Ale to pomagało krótkotrwale. Łatwo było wpaść w ciągi, po odstawianiu stany lękowe jeszcze gorsze.
Choć 48 po odstawieniu dostawałem, takiego stanu jakby hipomani. Wszystko mnie fascynowało, byłem wrażliwszy i bardziej społeczny nawet niż na benzo. Choć czułem się jak ućpany
Póżniej to już tylko gorzej, te nieprzespane noce, lęki i złamanie. Znalazłem sobie taki sposób, że przy odstawce nawet jak dojdę do 4mg. To po tym stanie, wrzucam minimalną dawkę 0.5.
Za dwa dni znów dorzucam ale już np. 0.25. Zmniejsza to trochę zjazd, ale dalej swoje trzeba odcierpieć.
Ostatnio miałem klony na które narzekałem, że nie działają a uświadomiłem sobie, że nie pamiętam kilku dni z miesiąca. Zupełnie czysto, beznadziejne benzo.
Ale miałem też, alprazolam zagraniczny. W pamięci wydaje mi się, że jego działanie było lipne. Jednak dokopałem się do postu, w którym go chwalę.. pamięć jak emeryt.
Aktualnie mam alprę i leży sobie ona tak pod monitorem. Patrze się na nią 3 dzień, i nadal nie łyknąłem. A tak się srałem, żeby ją ogarnąć.
Pewnie i tak łyknę, ale coraz mi gorzej z tym. Widzę, że to nie przynosi nic pozytywnego. W moim przypadku, często kończy się w miksie z alkocholem. Pewnie dla tego mam tak rozjebaną pamięć.
Niejednokrotnie sobie obiecywałem to zostawić w uja.. 1..2..3.. miech spoko aż tu nagle, ale bym sobie tak wrzucił alprę. Pierdoleni psychiatrzy, potrafią wjebać.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.