Postanawiam rozstać się z alkoholem.. a potem się rozstanę z marychą ..
co o tym myślicie ? :D
12 sierpnia 2020szczypior_2005 pisze: Siemano
Postanawiam rozstać się z alkoholem.. a potem się rozstanę z marychą ..
co o tym myślicie ? :D
Idź do lekarza, wywal karty na stół i niech Ci rozpisze benzo
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Chyba, że chleje od rana do odcięcia...
Nie proponuje mu się od razu wjebać w ciąg kilku roczny, tylko zejść przy pomocy leków.Żeby było łatwiej odstawić.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
pojutrze będą 2 tygodnie jak nie pale zioła, fajek i nie pije alko.
Pozdrawiam. Trzymajcię się !
Do odstawienia trawki+alko (poza tym biorę tylko dyso niezbyt często i kwach raz na rok) zmusiła mnie myśl, że przez ten czas jarania moje życie nie posunęło się wgl w stronę rozwoju, a wręcz przeciwnie.
Jest to moja najdłuższa przerwa od początku bakania. Jeśli uda mi się ją utrzymać do końca Sierpnia (a docelowo dopóki nie ogarnę jak żyć, co robić) tamto życie zostawię za sobą, bo będę wiedział, że po prostu mogę.
Jutro na siłke idę pierwszy raz od roku, ciekawe czy sie chłopaki zdziwią hahha
Co do jarania, to lubię okazjonalnie ściągnąć parę buchów, ale nie wyobrażam sobie jarać codziennie. Detoks od zioła jest o tyle prostszy, że nie ma tu uzależnienia fizycznego, jak w przypadku alkoskręta. Tutaj raczej nie widzę potrzeby wspomagania farmakologicznego. Warto zasięgnąć rady w dziale "Doping mózgu", jeżeli chodzi o okres po odstawieniu. Do tego, efekty uboczne jarania typu brainfog przejdą z czasem.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.