31 lipca 2019kalafior91 pisze: @DexPL
miałeś/masz w ogóle kontakt z SAA?
31 lipca 2019KiwiKID pisze:
Nie zartuje, bardziej dieta wysoko białkowa CI poryje wątrobę niż test w injekcjach,, to nie antek czy meta
PS. Oczywiście szaqrlatanów jest wielu. Widziałem nawet artykuły, gdzie wskazywano, że meta nie jest szkodliwa...
https://www.sfd.pl/Hepatotoksyczno%C5%9 ... 79685.html
Zdrowia.
Pierwszy cykl to ma być pole minowe, na którym nowy adept nauczy się co robić, czego nie robić. Jak rozpoznawać sytuacje, które sa potencjalne groźne.
Dlatego pierwszy cykl, tylko na jednym estrze testa i tylko stosunkowo krótki czas.
(Inna sprawa, że chłopak chce wejść na quasi HTZ- pisząc 8-12 tygodni nie wiedziałem że chodzi mu stricte o HTZ)
Co do wiedzy, to zdobyta na Uniwersytecie Medycznym.
Co do kończenia się po 8 tygodniach... Zapominasz że tyle samo co będzie się rozkręcał, to tyle samo pozostanie w organizmie po ostatnim strzale. Innymi słowy ma pełne 8 -12 tygodni, a to jest już na prawdę dużo jak na pierwszy cykl.
Oczywiście tak jak pisałem wcześniej. Poznałem gościa co na pierwszy cykl za poradą bardziej doświadczonego kolegi dorzucił insulinę. Nie mając pojęcia o gospodarce cukrowej (akurat jego doświadczony kumpel wyjechał na 3 dni) zakończył swój cykl na endokrynologii na sali intensywnego nadzoru metabolicznego. Jak opowiadał nam o szczegółach to wręcz nie mogliśmy uwierzyć jak głupi mogą być ludzie!
PS. Mój pierwszy cykl to było 10 tygodni 300mg e7d cypio i byłem z niego bardzo zadowolony. Twój jaki był?
Edit. w załączniku dodałem kalkulację poziomu stężenia estra enan dla 200mg raz w tygodniu.
31 lipca 2019DexPL pisze: Wciąż mówisz o czymś innym. To, że czujemy się lepiej, nie jest medyczną formą uzależnienia. Poczytaj o tym czym jest uzależnienie - najprościej niemocą w powstrzymaniu się od przyjmowania danej substancji. Dzianiem na granicy prawa w celu zdobycia danej substancji. Zmianami w zachowaniu i postrzeganiu świata w przypadku braku danej substancji. Jeżeli zauważasz u Siebie to w przypadku testosteronu, to współczuję Ci. Nie jest to środek dla Ciebie.
Oczywiście są opisywane w literaturze kolorowej sytuacje w których mówi się o "uzależnieniu" ale przede wszystkim jako formie odstraszenia małolactwa przed waleniem teścia w wieku 16 lat.
Jakieś badania w tym kierunku widziałeś? Jak tak to wstaw chętnie poczytam.
Zerknij też na termin bigoreksja. Tutaj bym szukał przyczyn dla których 80% ludzi przed 30 tym rokiem życia sięga o sterydy. Współczesny świat nie pozwala na półśrodki. Chcemy być silni, więksi, lepsi itd.
Zmiany w zachowaniu i postrzeganiu świata zachodzą przy saa.
Z sęganiem po sterydy i tymi 80% masz rację w sumie sam zaliczam się do tej grupy. Jednak brałem też w celu poprawy stanu stawów ale to nie za pierwszym razem.
31 lipca 2019DexPL pisze: Odnośnie nerek, to temat jest szeroki i wymaga dłuższej wypowiedzi.Postaram się w ciągu 2 dni napisać troszkę o tym. Najprościej rzecz biorąc nerki to filtr dla toksyn. W wyniku testa i ćwiczeń dochodzi do przyspieszenia metabolizmu i np rozpadu komórek, czego skutki trzeba jakoś usunąć. Właśnie przez nerki. Na dłuższą metę nerki nie są dostosowane do ciągłego pracowania na 150% i dlatego dochodzi do uszkodzenia bądź zatrucia toksynami. Tak czy siak większość koksów zawodowych kończy karierę właśnie na skutek wyjebanie nerek. Jest to paradoks, bo wszyscy mówią o wątrobie, a wątroba wytrzymuje dużo więcej niż nereczki. Najgorsze jest to, że o ile wątrobę "czuć" że coś się dzieje (różne zaburzenia) to w przypadku nerek do czasu uszkodzenia nic nie czujemy. Pewnego razu budzimy się z ręką w nocniku i koniecznością długotrwałego leczenia lub nawet dializ.
Jeszcze też pozostaje w underach kwestia zanieczyszczenia metalami ciężkimi.
Co do wątroby moim zdaniem ludzie za bardzo się srają i używają bezsensowne lub bezsensownie osłonki. Nie chodzi mi o to by olać tę sprawę jednak jedząc gówno dający hepatil to porażka, albo mieszać łączyć heparegen+tad600+nac.
Edit: Dex a co myślisz o htz na nebido? Teoretycznie strzał bodajrze na 3 miesiące jak dobrze pamiętam i ma być si.
Co do enana w celach dopingowych polecam bić częściej niż raz na tydzień, oczywiście to kwestia indywidualna, ale po tygodniu a nawet wcześniej na tym estrze jest niekorzystny stosunek androgenów do estrogenów co może nasilić problemy z trądzikiem, szerokopojętym samopoczuciem, ciśnieniem, gino... Oczywiście jak pisałem kwestia indywidualna zależy od predyspozycji/wrażliwości. U mnie enan minimum c5d, ale są osoby co wolą i c3d ładować, ale żeby nie było takie co biją raz na tydzień i wszystko u nich ok też są.
31 lipca 2019DexPL pisze: No i na koniec. Jeżeli to ma być HTZ to juz do końca życia... Albo do czasu jak będziesz chciał mieć libido... Bo takie dawki zablokują własną produkcję i ciężko będzie odbudować jaja w kierunku własnej produkcji.
https://www.youtube.com/watch?v=Nat47aMz_4A
Jak jego jaja mają pracować skoro w tej chwili nie pracują tak jak trzeba? Zdecydował się właśnie na HTZ, bo ma naturalny poziom testa za niski. Jedyna opcja, ze HCG coś w ogóle ruszy, to wtórny hipogonadyzm (małe szanse, bo gdyby talk było to by już lekarz coś z tym zrobił). Przy pierwotnym hipogonadyzmie możesz walić i litrami to HCG i nic nie zadziała, bo jaja na skutek nieodwracalnych uszkodzeń nie są w stanie produkować tyle ile organizm potrzebuje. W takim wypadki jedyna opcja to HTZ, albo bycie jałówką.
Ja bardzo chętnie dyskutuję, ale jak coś twierdzisz, to posługuj się choć fachowym nazewnictwem, ewentualnie podaj źródła z których korzystasz, bo samo twierdzenie że tak, bo tak to niestety trochę za mało. Tak samo jak za małym jest czytanie sfd, kulturystyka czy innych forów.
TMq
Co do Nebido. Test to test. Po prostu tylko inny estr. Trzeba by ustalić dawkę startową, popatrzeć jak wyglądają stężenia i zmodyfikować do właściwej. Z jednej strony jest to wygodniejsze, bo masz ponad 2x dłuższy czas działania niż w przypadku np enana i co za tym idzie można bić co 2 tygodnie. Z drugiej strony stężenia będą się bardziej wahały, przyczyniając się do wielu rzeczy o których wspomniałeś związanych np z aromatyzacją, czy retencją itd. Pytanie co jest dla nasz ważniejsze, czy stałe stężenie (wtedy 2x w tygodniu nawet enana) lub mała ilość zastrzyków (wtedy undecanoe jak najbardziej pasuje)
Jest jeszcze jedno ale. Cena aptecznego Nebido jest odrzucająca. 500zł za 4gramy testa... Kilka dobrych teysięcy wychodzi rocznie. I tak przez wiele lat...
Raz widziałem chłopaka co mu maszyna rolnicza jajecznicę zrobiła. Całkowity pierwotny hipogonadyzm. Był właśnie na Nebido i sobie chwalił. Raz na 4 miesiące się zgłaszał do szpitala na 3-4 dni żeby zrobic panel hrmonalny i posprawdzać resztę. Nawet trochę mięśnia miał i nie był zniewieściały - więc działa.
Zamieszczam kalkulację stężeń bitych raz na 14 dni przy dawce 500mg jednorazowo.
Dorzucam parę wykresów by zobaczyć, że czasami okres półtrwania ma się nijak do całkowitego działania środka.
...a htz nie jest w jakimś stopniu refundowane? Jest jeszcze jeden estr nie pamiętam jak się nazywa w każdym razie sporo dłuższy od tego z nebido do tego kinetyke ma bardziej wyrównaną.
Z tymi forami internetowymi, jutubami, znawcami na siłowni i całą resztą jak piszesz porażka, powtarzają nawet bzdury po sobie, albo "odkrywają" nowość, znaną już od parudziesięciu lat no i idą za modą, jest moda na tren to tren ładują, jest moda na dihydroboldenon to go biją, jest moda na MENT jego biją, jest moda na krótkie cykle to krótkie, jest na długie to długie, jest moda na mocne zbijanie estro to i mocno zbijają, jest moda na exe to exe, mimo że w praktyce ari dużo przyjemniejsze itd
Pokazałem te wykresy by wykazać, że jeżeli cykl na enanie np trwa 8 tygodni, to stężenie właściwe pozostaje w organizmienie do 8 tygodnia,a nawet do 11, czy 12. Jako kontrargument na słowa że "8 tygodni to za mało na enana bo zanim się rozkręci, to już się skończy"
Co do stężeń w organizmie. Jest jeszcze jeden kluczowy aspekt. Mianowicie ile testa jest w teście. Bo moje doświadczenie z underami pokazuje, że możemy bić deklarowane 250/ml a badanie testosteronu całkowitego we krwii wykazuje 8 max. Dlatego kluczem były, są i będą badania w labie (których 60% nie robi bo im szkoda wydać 25 zł na badanie)
Co do refundacji Nebido. Nie jest on refundowany dla pacjenta, który chce go stosować w domu. Jedyna opcja to co jakoś czas położyć się do szpitala i stamtąd w ramach lecznictwa zamkniętego go dostać. Ale to wymaga sporej inwencji od pacjenta, bo lekarze się boją.
PS Ten "długi" estr to decanoate (taki sam jak w nandrolonach),który był podstawą sustanonu w zamierzchłych czasach. On dawał bardzo długie działanie.
jakie jest Twoje zdanie na temat cyklu na dawce anabolicznej mety. Kończę 15 z 16 tyg kreatyny. I po zejściu wody i ustabilizowaniu wagi celuję taki pierwszy cykl SAA plus badania.
1-4 meta 15 mg ed (4x 3,75 mg)
5-8 meta 20mg ed (4x 5mg)
Tu kłania się moje pytanie czy sama meta jest toksyczna na wątrobe czy jej dawki?
Listek(?) clomidu na odblok i ponownie badania. Tydzień przed końcem cyklu 20g (4x 5g) mono kreatyny i lajtowy cykl 5g DNT 10g DT przed 12 tyg,
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/tom-hanks-cast-away-fex-ex-product-placement-.jpg)
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich
Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.