Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 100 / 14 / 0
Mania po odstawieniu mj...wiekszej bzdury nie slyszalem,byc moze maria tlumila twoje prawdziwe ja,mam beke z tego ze wszystkie choroby zrzucacie na te rosline.Badania mowia jasno ze 1% uzytkownikow ma tendencje do uaktywniania choroby psychicznej,kurwa az tak wyjatkowi to chyba nie jestescie.
:skret: :bongo: :liść:
  • 505 / 91 / 0
Wiesz.. Wszystko spotkało sie w tym samym czasie, przyczyn może być kilka, może to przypadek, nie twierdze że zioło akurat jest winne wszystkiemu. Paląc od rana, nie jakieś małe śmieszne dawki i nagle przestając, robię balagan w głowie. Przy chad wszystko ma znaczenie
  • 8103 / 906 / 0
Palenie marihuany w jakichkolwiek choroba psychicznych jest bardzo nie wskazane a co dopiero przy taki ciężkiej chorobie jaka jest CHAD.Zdecydowanie odradzam bo można zrobić sobie tylko większy bajzel w głowie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 375 / 102 / 0
Mi jednorazowe zażycie MDMA w dużej dawce indukowało manię, którą przez przypadek przytłumiłam opiatami i mj i jak normalnie czuję duży napęd w manii i gonitwę myśli, co sprawia że wiem, że to mania, tak w tym przypadku nie wiedziałam i skończyło się szpitalem (interna).
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 505 / 91 / 0
MDMA u mnie nie powodowało manii, wręcz przeciwnie. Przez kilka dni lekki dołek ale psychika wyczyszczona co dawalo plusy na kilka tygodni. Najdłużej po emce było mi lepiej ok 3 miesiace.
Jak widać, każdy ma inaczej
  • 559 / 55 / 0
Ktoś pisał w podobnym wątku że branie ssri przez osobę chorą na chad ma zupełnie inne działanie niż standardowo, wypowie się ktoś?

--------------
UJebany pisze:
(Hipo)manię łatwo wywoływać antydepresantami SSRI.
O może o to chodziło, sorry.
Kiedyś lata temu gdy jeszcze brałem citalopram, zdarzało mi się (wiem bardzo mądrze) wrzucić sobie podwójną dawkę i odpieprzało mi, Tzn robiłem głupawe rzeczy z kumplem, Ale raczej z takich pozytywnych, żadnych chorych, krzywych akcji i przypałów. Otwierało mnie to mocno na wygłupy i zupełnie wyłączało fobię społeczną.

Scalono. taurinnn
  • 375 / 102 / 0
Ja po SSRI i innych antydepresantach czują się jakby nawciągała się amfetaminy - przeokropny stan.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 98 / 0
30 czerwca 2019Elkov21 pisze:
UJebany pisze:
(Hipo)manię łatwo wywoływać antydepresantami SSRI.
O może o to chodziło, sorry.
Kiedyś lata temu gdy jeszcze brałem citalopram, zdarzało mi się (wiem bardzo mądrze) wrzucić sobie podwójną dawkę i odpieprzało mi, Tzn robiłem głupawe rzeczy z kumplem, Ale raczej z takich pozytywnych, żadnych chorych, krzywych akcji i przypałów. Otwierało mnie to mocno na wygłupy i zupełnie wyłączało fobię społeczną.

Dziwne, citalopram potrzebuje tygodni by się ustabilizować, pojedyńcze przekroczenia dawek nic nie dają
  • 3649 / 994 / 2
Info dla tych, co leczą się wyłącznie lamotryginą + opcjonalnie antydepresant. Możecie sprawdzić, czy to pomoże, dorzucając do leczenia mikrodawki litu (MIKRO! nie standardowe dla ChAD, (ewentalnie pijcie jakąś wodę @Stteetart polecał) i do tego można dodać olej CBD jako dodatkowy stabilizator.

W mojej subiektywnej opinii mikrodosing litu rozkręca się do 2 tygodni.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 611 / 186 / 0
A ja ze swojej strony ogólnie polecam wypróbować ziołolecznictwo.

Ziółka ajurwedyjskie - Brahmi (lekki, naturalny antydepresant + GABA + ogólnie tonizująco), ashwagandha (wzmacniające, do brania w gorszych okresach). Ewentualnie dziurawiec (w rozsądnych dawkach), Męczennica. CBD muszę sobie zamówić jakiś sensowy. Tylko uwaga, bo to wbrew pozorom mogą być mocne substancje. Ostrożnie łączyć z neuroleptykami i antydepami. Z lamotryginą nic się nie powinno dziać.

Lit mnie kiedyś zniszczył i nigdy więcej, nawet mikrodawek, o antydepresantach mam generalnie negatywną opinię w leczeniu dwubiegunowych zaburzeń nastroju, patrząc po znanych mi osobach - raczej do stosowania w krytycznych momentach, zbyt łatwo nakręcają (hipo)manię. Zresztą nie zgadzam się z samym mechanizmem działania tej grupy leków. :trucizna:

Dieta niskowęglowodanowa może być pomocna, trochę jest artykułów na ten temat i działa, tylko że nie chce mi się jej zbyt rygorystycznie stosować na dłuższą metę.

Ktoś ma jeszcze jakieś inne, alternatywne metody leczenia?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.