Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Sposób na dwie paki
Na dwa paragony poproszę
99
37%
Ale jak to jedna? U konkurencji dają dwie
15
6%
Prawienie komplementów
4
2%
Symulowany kaszel / ból zęba
23
9%
Udawanie nieobliczalnego ćpuna/ bycie nieobliczalnym ćpunem/groźby
11
4%
Załatwienie recepty
12
5%
Podrobienie recepty
3
1%
Branie na litość
8
3%
Podejście do drugiego okienka
25
9%
Wyjście z apteki i ponowne wejście
43
16%
Łączenie różnych produktów z kodeiną np antek + tjoko
16
6%
Łapówka
7
3%

Liczba głosów: 266

Zablokowany
  • 1683 / 126 / 0
@Uroboros
kutasie zlamany myslalem ze nie zyjesz bo od 4 kwietnia zero kontaktu, nawet telefonu nie odbierasz
dzisiaj dzwonione bedzie chyba xD
  • 16 / 1 / 0
19 lutego 2019lol pisze:
@aptekash
02 lutego 2019aptekash pisze:
Tak dla ścisłości - 600 mg kodeiny jest metabolizowane do majki w zakresie 30-60mg (dawka kodeiny = 5-10% morfiny), która wchłania się 100% ze zmetabolizowanej ilości, w takim razie = 30-60 majki i.v. (biorąc pod uwagę, że biodostępnosc majki iv-> obliczając, że majka iv to 3/10 dawki p.o. majki mozemy ustalic, że dawka p.o. odpowiadająca 600mg kodeiny wynosi około 100-200mg majki. (30-60 * 10/3)

A biodostępność kodeiny?
Na ulotce jest napisane coś takiego:

Biodostępność kodeiny wynosi około 50-55% na skutek procesu pierwszego przejścia przez wątrobę.
Tylko 10% kodeiny ulega O-demetylacji tworząc morfinę

Przecież z tego wynika, że 10% dotyczy wchłoniętej kodeiny, a nie 10% z początkowej dawki.

Czyli dawka* 1/2* 1/10, czyli
600 mg* 0.5 * 0.1 = 30mg iv [wartosc tutaj maksymalna , a oralnie byloby maks 100mg majki ]

a wg Ciebie byłoby to aż do 60 majki i.v. i 200mg oralnie

Myślę, że moje rozumowanie jest dobre, bo takie same wyniki podają kalkulatory, zawsze tak liczylem i nigdy sie nie zawiodlem! a teraz narobiles watpliwosci! %-D
@aptekash[/@aptekash

Powiem Ci tylko tyle, że w śnie mojego psa jak najbardziej się sprawdzało.
Uwaga! Użytkownik aptekash nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / 1 / 0
Ćpunki, mam pytanie. Jak długo można lecieć na thio ? Bo zastanawiam się czy zostać w tym (o wiele wygodniejsza forma) czy może przerzucić się na ekstrakcję z Antka.
  • 1794 / 124 / 0
28 kwietnia 2019Drevolt pisze:
@Uroboros
kutasie zlamany myslalem ze nie zyjesz bo od 4 kwietnia zero kontaktu, nawet telefonu nie odbierasz
dzisiaj dzwonione bedzie chyba xD
Ups, zapomniałem uprzedzić, że na kuriera czekam, a podałem mu mój nowy nimer, którego nikt oprócz rodziny i jednego kumpla nie ma, żeby mieć pewność, że jak zadzwoni obcy nr, to będzie kurier, a nie komornik %-D. No, ale nie spodziewałem się, że ta kurwa monster wyjebie mnie 2krotnie. Raz na wysyłce, bo zamiast "2-4" dni szło mi 14 dni od wysłania; a poza tym zamiast 3mmc dostałem 15g jakiegoś nieaktywnego gówna... Ale cieszyły mnie te 3 tygodnie spokoju :). Jutro muszę powysylac wszystkim nry zbiorowym esem, ale wyślę tobie zaraz.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 13 / / 0
Dzień dobry
Mam pytanie otóż od piątku do niedzieli przez trzy dni leciałem na dawce około 900mg/doba
Ostatnia dawka wczoraj o 19
Ile będą się utrzymywać około zwężone źrenice?
Do jutra rano będzie ok?
  • 2198 / 715 / 0
Na luzie, koda relatywnie szybko puszcza i takie efekty też szybko znikają.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 880 / 365 / 6
Wychodzę dziś z apteki, zręcznym ruchem wyciągłnewszy wcześniej blister tjokodinu. Otwieram śmietnik, a tu patrzę się, podobnie opędzlowane pudełko już leży. Cieplej się robi na sercu, gdy człowiek spotyka na swej drodze przejawy innej działalności ćpuńskiej!

Zaiste, niedaleko pada blister od apteki xD
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 1794 / 124 / 0
@LittleQueenieKsiężniczko, to nic nadzwyczajnego, niejednokrotnie w aptekach w śmietnikach widziałem puste opakowania. I to nie w takich liberalnych, co mi sprzedają po 10 opakowań, czy robią osobną szufladę na Tussidexy, bo przy zakupie 100 jest zniżka :); ale też w takiej konserwatywnej, prowadzonej przez 2 starsze panie. Zwłaszcza takiej jednej, która już prawie na emeryturze jest kiedyś pokazywałem jej śmietnik, gdzie 2 puste thiocodiny leżały i się pytam "komu się tak śpieszyło", a ona, że nie wie, bo nikomu oprócz mnie tak nałogowo nie sprzedaje, a gdyby nie to, że mnie lubi, to też by mnie pogoniła, bo zamiast mi sprzedawać, to powinna krzyczeć, bo "taki fajny chłopak się marnuje" %-D.
Innym razem stoję w kolejce w innej aotece i mówię "thiocodin proszę. Tzn. 4", a chwilę później, za mną w kolejce jakiś facet po 40ce "a ja 3" %-D.
  • 8103 / 913 / 0
A ja wracając z zakupionym thiocodinem.Patrze a na ławce facet około 35-40 lat siedzi i nodduje a w około 4 pudelka po thio.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1794 / 124 / 0
Kurwa, noddować po kodzie... Temu to dobrze %-D. Ja ojebałem 2 paczki, w piekarniku Dżjuzeppe się piecze i szykuję się powoli do roboty :).
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.