15 marca 2019ZX pisze: MrMagnificus zmarł 01-03-2019. Wielokrotnie wspominał, że wkrótce umrze i że chce się zabić. Mial 34 lata.
Także kilkukrotnie z nim rozmawiałem o śmierci (tzn on opisywał swoje przemyślenia, a ja raczej słuchałem), pewnego razu zakończył temat i urwał kontakt. RIP
Natomiast ja z nim gadałem kilka razy i raz powiedział, że wybiera sie do piekła a tydzień przed śmiercią mowił, że idzie się zabić i wtedy go podobno odratowali na sorze.
Na czacie był bardzo depresyjny, mówił o śmierci i że sam jest nieporozumieniem i raczej był smutny.
Nie było kontaktu z jego rodziną tak więc nie ma więcej szczegółów, żył w samotnie i nie miał wielu znajomych więc trudno jest się czegoś więcej dowiedzieć.
Szkoda niech spoczywa w pokoju.
Pomagał w dziale prawo.
Klątwa działa...
Ku pamięci salwa honorowa.
Też chce moda.
Magell to musiał mieć dużo rzeczy na sumieniu.
Pisze, że jest jego córką i tata miał zator.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.