09 lutego 2019tripman pisze: Czy po przekierowaniu paczki na DPD / DHL / inny kurier PICKUP STATION trzeba pokazywac ID?
Raz tylko mówił, że prawie zesrał się ze strachu jak stał przy kasie,a za nim wchodzi 2 mundurowych.Był pewny, że po niego, ale spokojnie stanęli w kolejce. W tym czasie pracownik przyniósł paczkę (już było po sprawdzeniu papierka). Podziękował i wyjebał.
Do rzeczy: jak się ma obecne "prawo" do mojej sytuacji w której chce kupić jedno małe opakowanie tego leku? Jest to znana marka tego typu rzeczy dla zwierząt, na paczce z tym lekiem są zwierzaki więc nie wiem czy straż celna będzie na to patrzeć? Jednak na paczce pisze że jest to iwermektyna.
Z tym "prawem" na pewno wiecie że się bardzo pozmienialo, można było zamówić 5 opakowań leku a teraz całkowicie to uniemożliwiają ponieważ nawet osobom które zamawialy leki z receptą od lekarza paczki zatrzymują i nie oddają. Chyba więc przetrzepuja teraz to uważnie. .
Czy ktoś ma realne doświadczenia lub wiedzę z zamawianiem w bieżącym roku po tym jak to wprowadzili? Jak to się ma do leku który chce zamówić z ebay bo to się bardzo opłaca ?
Oraz czy warto zaryzykować i zamówić, czy mogę mieć przez to potem jakieś problemy?
Oto nazwa tego leku:
Beaphar Anti - Parasite Spot On for Rabbit and Guinea Pigs
A tak to pewnie loteria, myślę jednak że przejdzie, szczególnie jeśli będzie w jakiejś nieodznaczającej się kopercie.
Ale serio, po co komu tego tyle?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.