09 lutego 2019tripman pisze: Czy po przekierowaniu paczki na DPD / DHL / inny kurier PICKUP STATION trzeba pokazywac ID?
Raz tylko mówił, że prawie zesrał się ze strachu jak stał przy kasie,a za nim wchodzi 2 mundurowych.Był pewny, że po niego, ale spokojnie stanęli w kolejce. W tym czasie pracownik przyniósł paczkę (już było po sprawdzeniu papierka). Podziękował i wyjebał.
Do rzeczy: jak się ma obecne "prawo" do mojej sytuacji w której chce kupić jedno małe opakowanie tego leku? Jest to znana marka tego typu rzeczy dla zwierząt, na paczce z tym lekiem są zwierzaki więc nie wiem czy straż celna będzie na to patrzeć? Jednak na paczce pisze że jest to iwermektyna.
Z tym "prawem" na pewno wiecie że się bardzo pozmienialo, można było zamówić 5 opakowań leku a teraz całkowicie to uniemożliwiają ponieważ nawet osobom które zamawialy leki z receptą od lekarza paczki zatrzymują i nie oddają. Chyba więc przetrzepuja teraz to uważnie. .
Czy ktoś ma realne doświadczenia lub wiedzę z zamawianiem w bieżącym roku po tym jak to wprowadzili? Jak to się ma do leku który chce zamówić z ebay bo to się bardzo opłaca ?
Oraz czy warto zaryzykować i zamówić, czy mogę mieć przez to potem jakieś problemy?
Oto nazwa tego leku:
Beaphar Anti - Parasite Spot On for Rabbit and Guinea Pigs
A tak to pewnie loteria, myślę jednak że przejdzie, szczególnie jeśli będzie w jakiejś nieodznaczającej się kopercie.
Ale serio, po co komu tego tyle?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.