Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 168 / 11 / 0
Czy po przekierowaniu paczki na DPD / DHL / inny kurier PICKUP STATION trzeba pokazywac ID?
  • 496 / 297 / 0
Niby taki GLS ma w regulaminie, że jest to wymagane, ale w sumie, to jeszcze nigdy nie spotkałem się z sytuacją, gdzie musiałbym się wylegitymować w takim miejscu. Podałem na jakie nazwisko chcę odebrać przesyłkę, pokwitowałem odbiór i tyle w temacie. Myślę, że nie ma się czym spinać.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 218 / 14 / 0
09 lutego 2019tripman pisze:
Czy po przekierowaniu paczki na DPD / DHL / inny kurier PICKUP STATION trzeba pokazywac ID?
W punktach zawsze pytali o dowód, raz na oddziale udało się bez.
  • 4603 / 2217 / 1
Z tym odbieraniem przesyłek na lipne dane, to 4 czy 5 lat znajomy bawił się " zaświadczeniem z komisariatu o kradzieży dokumentów". Wydrukował sobie plik takich zaświadczeń jak wydają komisariaty (do znalezienia w necie) i wystawiał każdorazowo na inne dane, z inną datę, przy odbiorze przesyłki w punkcie. Ale w pewnym momencie skończyły mu się punkty do odbioru (bo do wykorzystania tylko raz w jednym ten patent jest). Nigdy nie miał kłopotów, a wręcz zawsze jeszcze dobre słowo mu mówili, że złodzieje, skurwiele itd. W końcu jak ktoś ma numer przesyłki, wie gdzie leży i papier z POLICJI że jest tym i tym, to MUSI być tym i tym!
Raz tylko mówił, że prawie zesrał się ze strachu jak stał przy kasie,a za nim wchodzi 2 mundurowych.Był pewny, że po niego, ale spokojnie stanęli w kolejce. W tym czasie pracownik przyniósł paczkę (już było po sprawdzeniu papierka). Podziękował i wyjebał.
  • 7 / / 0
Siema, proszę o szybka pomoc, sprawa wyglada następująco: zamówiłem na początku lutego 5g # na Darkmarkecie z Hiszpanii minęły 3 tygodnie i przesyłki nadal nie ma. Czy jest możliwość ze została przechwycona przez UC ? Zamawiałem na pana xxx, adres był prawidlowy. Nie używałem VPN niestety, czy powinienem zrobić jakiegos formata dysku czy coś ?
  • 283 / 33 / 0
Z mojego doświadczenia to przesyłki z Hiszpanii ida dużo dłużej niż by sie człowiek spodziewał, właśnie około 3tygodni.
dawniej Anon
  • 1 / / 0
chcę zamówić dla moich zwierzakowych podopiecznych lek na robaki a dokładniej jest w nim iwermektyna. Jest to lek zarówno weterynaryjny jak i 'ludzki' lecz w Polsce oczywiście na receptę. .. np nie kupi się kropli na robale dla zwierząt z iwermektyna w sklepie.
Do rzeczy: jak się ma obecne "prawo" do mojej sytuacji w której chce kupić jedno małe opakowanie tego leku? Jest to znana marka tego typu rzeczy dla zwierząt, na paczce z tym lekiem są zwierzaki więc nie wiem czy straż celna będzie na to patrzeć? Jednak na paczce pisze że jest to iwermektyna.
Z tym "prawem" na pewno wiecie że się bardzo pozmienialo, można było zamówić 5 opakowań leku a teraz całkowicie to uniemożliwiają ponieważ nawet osobom które zamawialy leki z receptą od lekarza paczki zatrzymują i nie oddają. Chyba więc przetrzepuja teraz to uważnie. .

Czy ktoś ma realne doświadczenia lub wiedzę z zamawianiem w bieżącym roku po tym jak to wprowadzili? Jak to się ma do leku który chce zamówić z ebay bo to się bardzo opłaca ?
Oraz czy warto zaryzykować i zamówić, czy mogę mieć przez to potem jakieś problemy?
Oto nazwa tego leku:
Beaphar Anti - Parasite Spot On for Rabbit and Guinea Pigs
  • 150 / 36 / 0
Ja przywiozłam iwermektyne z UK w formie kropli dla swinek morskich. Nie powinno być zadnych problemów w zwiazku z jej posiadaniem i przewożeniem.
  • 274 / 22 / 0
Ale czekaj, bo MP mi mówi że to kosztuje w aptece 50zł za opakowanie więc w czym problem, aż tyle tego używasz?
A tak to pewnie loteria, myślę jednak że przejdzie, szczególnie jeśli będzie w jakiejś nieodznaczającej się kopercie.
Ale serio, po co komu tego tyle?
  • 47 / 3 / 0
Próbował ktoś po raz przechwyconej paczce i wezwaniu, zamawiać drugi raz na te same dane?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.