09 lutego 2019tripman pisze: Czy po przekierowaniu paczki na DPD / DHL / inny kurier PICKUP STATION trzeba pokazywac ID?
Raz tylko mówił, że prawie zesrał się ze strachu jak stał przy kasie,a za nim wchodzi 2 mundurowych.Był pewny, że po niego, ale spokojnie stanęli w kolejce. W tym czasie pracownik przyniósł paczkę (już było po sprawdzeniu papierka). Podziękował i wyjebał.
Do rzeczy: jak się ma obecne "prawo" do mojej sytuacji w której chce kupić jedno małe opakowanie tego leku? Jest to znana marka tego typu rzeczy dla zwierząt, na paczce z tym lekiem są zwierzaki więc nie wiem czy straż celna będzie na to patrzeć? Jednak na paczce pisze że jest to iwermektyna.
Z tym "prawem" na pewno wiecie że się bardzo pozmienialo, można było zamówić 5 opakowań leku a teraz całkowicie to uniemożliwiają ponieważ nawet osobom które zamawialy leki z receptą od lekarza paczki zatrzymują i nie oddają. Chyba więc przetrzepuja teraz to uważnie. .
Czy ktoś ma realne doświadczenia lub wiedzę z zamawianiem w bieżącym roku po tym jak to wprowadzili? Jak to się ma do leku który chce zamówić z ebay bo to się bardzo opłaca ?
Oraz czy warto zaryzykować i zamówić, czy mogę mieć przez to potem jakieś problemy?
Oto nazwa tego leku:
Beaphar Anti - Parasite Spot On for Rabbit and Guinea Pigs
A tak to pewnie loteria, myślę jednak że przejdzie, szczególnie jeśli będzie w jakiejś nieodznaczającej się kopercie.
Ale serio, po co komu tego tyle?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.