Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
[mention]jartexxx[/mention], rozłóż te 300mg na 2 dawki w systemie 150-0-150.
ogolnie dodajac cos od siebie , w sumie chyba nic nowego nie dodam, to prega dzialala przez pierwsze kilka dni najlepiej, pozniej gorzej itd. odstawilem. po jakims czasie ok. miesiaca wrocilem znowu zaczela dzialac fajnie na poczatku, w trakcie brania pregi zaczalem odstawiac alpre i poszlo w miare bezbolesnie niz odstawianie bez pregi. z kilku mg dziennie zszedlem do 2mg na dzien w pol roku. ale jej dzialanie przeciwlekowe spadlo ze 100% na poczatku do 10% moze obecnie przy max. dawce 600mg a nawet wiekszej (kiedys szlo i 900mg przy odstawianiu alpry).
Zrobiłem tak jak mówiłeś 150-0-150. Jestem po dawce wieczornej I czuje się okej.
Pregabalina mocne 9/10. Szkoda, że ten świetny efekt pierwszego brania utrzymuje się tak krótko. I "+" za to, że są już generyki, które btw. i tak są dość drogie, ale bez porównania z Lyricą czy tam tym lekiem, który był na początku.
Pod jej wpływem połowa bodźców do ciebie nie dociera. Dla osób lękowych może być wybawieniem - pustka w głowie ale trzeba uważać na dawki, w większych wystepuje duża sedacja i zbyt duże odcięcie - nie idzie się skupić na czynnościach, żyjeż w odizolowanym, wyimaginownym świecie. Gadatliwość, naiwność, głupkowate myśli. Dobre działanie empatogenne, nie przestajesz gadać z ludzmi ale zachowujesz się w dość głupi sposób i ludzie zazwyczaj reagują na twoje zachowania z politowaniem. Pięknie komponuje się z nikotyną. Jeśli oczekujecie działania terapeutcznego to uważać na dawki, dla osób bez tolerancji nie polecam więcej niż 150mg - Przy większych dawkach więcej efektów ubocznych, mniejsze lepiej działają terapeutycznie - lekka empatogenność, dość duża dysinhibicja i poprawa humoru.
Teraz troche na temat negatywów, bo jest ich według mnie dość dużo:
- duże rozregulowanie ogranizmu przy częstym braniu. Swego czasu brałem prege systematycznie raz na tydzień i pomimo braku tolerancji między dawkami pojawiały się ataki paniki, słabe samopoczucie w sytuacjach, które bez pregi by się nie pojawiało. Uważam, że najlepiej brać nie częściej niż raz na dwa tygodnie lub miesiąc dzięki czemu zachowujemy brak tolerancji na lek i minimializujemy skutki uboczne.
- problem z trawieniem - bóle brzucha nawet przy pustym żołądku. wydzielanie śluzu, zatkany nos, nawet po jednej dawce. Z tego co czytałem sporo osób się na te aspekty skarży i są to raczej powszechne efekty uboczne, ból gardła też czasami się pojawia.
- bezsenność po większych dawkach dnia następnego po przyjęciu dawki.
- gastrofaza, może nie taka jak po zielsku, ale chce się dużo jeść pomimo pełnego brzucha, dość uciążliwe.
- w większych dawkach drżenie mięśni
- w większych dawkach problemy z błędnikiem
Ogólnie nie polecam, w przypadku osób z fobiami przydaje się raz na jakiś czas, natomiast branie tego w ciągach nie ma sensu - szybki wrost tolerancji i wyniszczanie organizmu. Wiele osób zapewnia, że po pregabline nie ma skręta i bardzo łatwo z niej wyjść - z mojego doswiadczenia częste branie pregi rozregulowywuje organizm podobnie jak benzodiazepiny. Ale nie ukrywam, że mogę być odizolowanym przypadkiem.
28 listopada 2018Puny pisze:
Teraz troche na temat negatywów, bo jest ich według mnie dość dużo:
- duże rozregulowanie ogranizmu przy częstym braniu. Swego czasu brałem prege systematycznie raz na tydzień i pomimo braku tolerancji między dawkami pojawiały się ataki paniki, słabe samopoczucie w sytuacjach, które bez pregi by się nie pojawiało. Uważam, że najlepiej brać nie częściej niż raz na dwa tygodnie lub miesiąc dzięki czemu zachowujemy brak tolerancji na lek i minimializujemy skutki uboczne.
28 listopada 2018Puny pisze: - problem z trawienie- bóle brzucha nawet przy pustym żołądku. wydzielanie śluzu, zatkany nos, nawet po jednej dawce. Z tego co czytałem sporo osób się na te aspekty skarży i są to raczej powszechne efekty uboczne, ból gardła też czasami się pojawia.
28 listopada 2018Puny pisze: - bezsenność po większych dawkach dnia następnego po przyjęciu dawki.
Powinno być odwrotnie niby.
28 listopada 2018Puny pisze: - w większych dawkach problemy z błędnikiem
Ogólnie jest głupkowaty nastrój jak po wódzie, ale sama inteligencja nie spada. To jest lek, po którym można wyjść z uzależnienia. Ja wyszedłem z ciągu z THC i przy okazji fajki no i fast foody.
Ogólnie może mi ktoś wytłumaczyć czy opłaca to się brać bez zwiększania dawek w celach terapeutycznych (150/d)?
Czy stosował ktoś pregabalibę w miksie z opioidami? Hmm... Z pewnością.
Mam na myśli użycie rekreacyjne, rzecz jasna, także proszę o jak najbardziej szczegółowe opisy.
To bezpieczny miks?
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Mam na myśli użycie rekreacyjne, rzecz jasna, także proszę o jak najbardziej szczegółowe opisy.
To bezpieczny miks?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.