Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 170 • Strona 16 z 17
  • 108 / 14 / 0
Ja dziś użyłam spiralnej trzepaczki (takiej do jajek) którą najpierw porządnie wytrzepałam mak na sucho w szerokim plastikowym naczyniu (ok 10 minut, do momentu aż zaczął się elektryzować i wyskakiwać na zewnątrz), po czym zalałam chłodną wodą, chwilę pomieszałam i odcisnęłam na szmacie. Mam wrażenie, że dzięki trzepaniu na sucho więcej dobroci się wydobywa, a samo płukanie trwa znacznie krócej, dzięki czemu mniej wody wsiąka w ziarna i ogólnie jest o wiele wydajniej niż w butelce.

Kolejna obserwacja - wszystkie odpowiedzi ze strony żołądka były chyba powodowane kwaskiem (sprawdziłam jedną serię raz zakwaszoną, raz nie), bez niego znacznie lepiej mi wchodzi, łatwiej wypić i nie wykręca mi kiszek po każdym łyku.
Living like this is a full-time business.
  • 117 / 8 / 0
Właśnie mógłby ktoś wyedytować ten pierwszy post Sonena i dodać info, że kwasek nic nie daje, a przepłuczkę lepiej pić po lekkim posiłku i nie trzeba czekać 2h, wystarczy 20-30 min.
Uwaga! Użytkownik MaxStereo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
Przy dawnych klepaczach to nawet 10minut od wypicia i juz bylo bardzo konkretnie
Po helcomach 20-30min od wypicia pierwsze delikatne efekty. Ale zeby tak cos mocniej to 40-1h.
  • 2116 / 630 / 0
Po około 20 minutach, przy działającym maku, już czuć specyficzne wrażenie w nogach (trochę podobne do morfinowego odcięcia, tylko słabszego) i dreszcze w żołądku, potem wchodzi ciężkość mięśni karku i ich takie rozluźnienie.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 236 / 17 / 0
Wypróbuję dzisiaj sposób z garnkiem. Tylko cholera zostało mi mało maku, a ten sklep, w którym się zaopatruję już zamknięty. No trudno, najwyżej nie poklepie. Ale jeżeli uważacie, że metoda z garnkiem lepsza niż ta z butelką to mooże coś powinno podziałać.
  • 201 / 64 / 0
Jak masz 250 g maku to szkoda brudzić garnka... serio. Zwlaszcza z taka jakoscia maku jaka jest teraz.
Lepiej dokupić wincej. Tak do kg i wtedy sobie robisz w garnku i robisz poncz.

Ja najpierw badam serio z butelki czy klepie i dopiero mysle o garach i mikserach.

Teraz serio taka chujnia na rynku jest ze nie ma czego bardzo płukać.

TIP: W Janie Niezbędnym można kupić te duże strunówki do płukania maku. Płuczemu miętosząc mak w palcach a potem dziurawimi róg i przelewamy.
HERBU BAKALI vel NACIĘTA MAKÓWKA
  • 303 / 22 / 0
Do strunówki trzeba wlać najpierw mało gorącej wody- tak by powstała gęsta maź , którą można ugniatać, po ugniataniu dolewamy więcej wody. A przy testach można nawet zalewać wrzątkiem i wymieszać (przy tym szlag trafi kodę, której i tak tam prawie nie ma), szkoda czasu na jakieś specjalne zabiegi- i tak jest niewielkie prawdopodobieństwo że zadziała.
Uwaga! Użytkownik DanteRamirez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
Tej kody jest tak malo, ze bez znaczenia.
  • 52 / 2 / 0
Nie ugrzałem się nigdy makiem, choć prób miałem z dziesięć. Często: swędzenie i zamułka, chęć na rzyganie. Nigdy ugrzania. Lepiej kupić kodeinę z Kambodży- haa właśnie znalazłem takie ogłoszenie. Już bym wolał czystą morfinę niż tym zapaskudzać żołądek.
Uwaga! Użytkownik PlayVip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
A jakiego próbowałeś? Pewnie za mała ilość albo za słaby mak, ale dziwne bo nawet te slabsze sa wyraznie lepsze od kody.
ODPOWIEDZ
Posty: 170 • Strona 16 z 17
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
[img]
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

[img]
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.