...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 375 / 102 / 0
Tak, dadzą.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
A ja polecam zastanowićf się czy warto wywalać hajs na sam detoks.... byłem już kilka razy, w jednym naćpali mnie bardziej niż jak przychodziłem :D dopiero 2 miesiące terapi przyniosły mi jakieś rezultaty, jestem czysty dopiero niecałe 2 miesiące ale wierzę, że tym razem mi się uda, mam zupełnie inne podejście do życia. Dobry terapeuta to podstawa, a najlepiej jeszcze taki po przejsciach bo wie o czym gada.
  • 1095 / 34 / 0
^ pewnie poszedłeś na detox , bo speeda waliłes? co?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 56 / 6 / 0
Lodz aleksandrowska. Obstawa lekowa to chuj, max 6 dni dostajesz metadon/bunadol. Czesciej pacjenci maja metadon po 3 dniach zmniejszaja dawki, osobiscie 4 dnia mialam ostatnia dawke tego chujostwa. Warunki sanitarne - nie jest zle, kobiety uzaleznione od alkoholu jedynie fekalia na okolo zostawiaja ale sanitariusze sprzataja. Takze sanitariusze to jacys erosomani (nie wszyscy). Osobiscie mialam jedna akcje jak sanitariusz sie wpierdolil do lazienki i zobaczyl mnie w reczniku zastygl chwile, oblizal sie i poszedl. :wall: Chuj z tym. Lekarze? Hmmmm mysle ze mogloby byc lepiej. Reszta personelu zalezy jak trafisz osobiscie nie nawidze jak ktos obcy mowi do mnie po imieniu, tutaj jest to nagminne... Nie chca wzywac lekarza dyzurnego i bardzo czesto naduzywaja zwrotow typu "czego". Padaka. Jedzenie chujowe, sniadanie i kolacje to samo czyli chleb i jakies swinstwo tanie na kanapke. Obiady ochydne. Ogolnie polecilabym juz bardziej wroclaw bo lepsze podejscie ma caly personel i jest lepsza obstawa lekowa... Ale te wroclawskie warunki sanitarne...
Na aleksandrowskiej ludzie rozni. Ale jak chcesz odstawic cpanie i widzisz nagrzanych ludzi to nie polecam. Jesli bedzie taka potrzeba to kolejny detoks odbebnie
na sobieskiego. Ale wolalabym nie. :finger:
  • 135 / 6 / 0
07 lutego 2018Emeryt91 pisze:
Hey. Jutro ide po 14 latach brania only iv,sniff : ketaminy w dawkach ktore konia by zabily, piko w gramowych ilosciach oral na raz. Moje ulubione MDPV ktore mnie zniszczylo(21dniowe ciagi bez snu,jedzenia) konczace keta iv. Bk, fuka, molly, metadon, ogolnie wszystkie odczynniki rc. Dragi prawie wszystkie procz Kompociku. Morfa tez szla w iv. Aktualnie od 4msc lecialem ciagle na mixach MDPV+hex+piko+bk zmieszane szlo w sniff oraz oral.

Wiele prob, kurwa nadal zyje.

Wielu z was pewnie uwaza ze sciema to jest. Pisze wlasnie to na zwale emki. Hujowo nie spac. Ale do rzeczy.

Po 13 latach ide na DETOX do Monaru w Krk na suchy jar. JUTRO. Przed do 13 musze byc.

Troche wyjatkowy jestem. Mam 210cm wzrostu, waga 100 albo 80 nie wiem juz.

Moje zasadnicze pytanie. Mam prace, jestem ubezpieczony. Huj ze 1500zarabiam legalnie ale jest ubezpieczenie. Moje wazne pytanie. Idac na detoks tam na 2tyg, mysle ze przezyje bo dzis jebne taka dawke ze ohh. Dadza mi L4 OD PRACY? Przez okres jak bede na detoksie u nich?

Jestem jebanym drzewem, wrakiem. Biore co 30min sniff zeby cos jeblo.

Wiem ze narkotesty sa przy wejsciu? Lazali mi kupic. Wiem ze jak nasikam to polowa oddzialu jebnie na zawal.

Dzieki za odp.

Nie wiem jk to wytrzymam.
Wiem ze jezeli mnie nie przyjmna. Odrazu od sttzala gdzies pierdolne sie na drzewo. Bo dragi jiz nie dzialaja.. Oh. Wybaczcie za rozpiske.
Mysle ze odpowiecie mi.
Raz na jakiś czas zajrzę na forum, zobaczyć co się dzieje i może komuś moja wypowiedź się przyda. Nikt nie jebnie na zawał bo znają tam gorsze przypadki, uważam że jedziesz do dobrego miejsca, które bardzo dobrze znam. Bez spiny , w porządku jest tam atmosfera i dostaniesz to czego będziesz chciał. Na wejściu radzę Ci być szczery z siostrą która Cię przyjmuje a przede wszystkim możesz lekarzowi powiedzieć o tych mixach, Będzie mu łatwiej dobrać leki albo je odjąć. Beta Ketony zejdą same a co do opiatów dostaniesz leki, w między czasie możesz nachodzić lekarza by ci coś dodał lub zmienił ze względu na to jak się czujesz. Tam jest tak że oni starają się dawać jak najmniej leków, nie jak w szpitalu psychiatrycznym. Radzę Ci żebyś nie był pod wpływem alkoholu na wejściu bo możesz zostać wyproszony. Nie przyjmują ludzi którzy mają już 0.2 Promila I Ileś metadonu. Więc jak się tam wybierasz staraj powoli schodzić. Co do spraw organizacyjnych, osobiście radzę przez pierwsze dni odpoczywać dużo jeść i rozmawiać, dopiero jak zaczniesz chodzić i w miarę mówić to idź do lekarza żeby wypisał L4. Bez problemu to zrobią. Żebyś nie przemycał towaru na DTX bo mogą wylecieć za tobą nie winne osoby, którym możesz zjebać drogę do leczenia. Jak będziesz niegrzeczny, wulgarny, roszczeniowy to dostajesz ostrzeżenia, jak coś odjebiesz to wystawią Cię o każdej porze dnia i nocy za bramę. U nich na DTX jest sie 14 dni oficjalnie. Można być 12 dni i otrzymać wypis. Dlaczego nie uciekaj po paru dniach i dlaczego wypis jest ważny. Ponieważ jak masz wypis że ukończyłeś DTX zawsze możesz do nich wrócić, co innego jak wypiszesz się po paru dniach na własne żądanie, potem trudno jest wrócić bo mają listę takich pacjentów. Z lekarzami się dogadasz, musisz cierpliwie i na spokojnie rozmawiać. Atmosfera panuje tam rodzinna, uważam że jest to najlepsze miejsce w polsce do tego by jechać na odpoczynek.
  • 1095 / 34 / 0
09 lutego 2018littledirty pisze:
osobiscie nie nawidze jak ktos obcy mowi do mnie po imieniu, tutaj jest to nagminne..
Szybciej powiedzieć po imieniu niż "Pani cpunko" lub "Pani narkomanko"
Figura się znalazła hehehe
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 56 / 6 / 0
a przepraszam bardzo to cpuny juz nie moga miec kultury? Jak mowisz do kogos na per pani/pan to okazujesz tym samym szacunek drugiej osobie i oczekujesz tego samego. Z reszta jak mozesz sie odezwac do kobiety po 50 roku zycia na `ty` (pacjentka) gdy masz 30 lat (pielegniarka). :nuts:

Nie jest to podwórko a instytucja panstwowa... Czy jakbys w jakims innym miejscu uslyszal ze obcy czlowiek powiedzial do Ciebie na `ty' to nie byloby Ci z tym przynajmniej dziwnie? :rolleyes:

HEHE
  • 375 / 102 / 0
To nie jest chyba raczej kwestia bycia ćpunem/ ćpunką tylko wszędzie w szpitalach nagminne jest zwracanie się do pacjentów per ty.

Ja zaliczyłam jedynie detoks szpitalny dla nieletnich (browniarzy tam prawie nie było, więc to była masakra jakaś, praktycznie bark jakiejkolwiek obstawy lekowej) w Otwocku i chyba tam już tego oddziału nie ma. To tam dopiero było zupełnie bez szacunku.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1305 / 162 / 0
bez obstawy lekowej poza mega dawką promazyny i uwaga 15mg diazepamu na dobę odstawiałem metadon to były 2tygodnie piekła pielengniarki podczas napadu agresji jedynie zakladaly mi pampersa i zapinaly w pasy tak jest na SREBRZYSKU W GDANSKU WRZESZCZU nie polecam z calego serca odstawiac tam czegokolwiek

za to swiecie polecam z calego serca ordynator bardzo wporzatku facet chcesz wiecej metadonu? nie ma problemu chcesz doraznie klona? nie ma problemu z dawek schodzą praktycznie na zyczenie pacjenta jedynie mowią no panie X czas już chyba zmniejszyc dawkę jak sie pan czuje? mowisz ze poczekac bo nei jest dobrze to poczekają
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 1 / 0
Gdzie polecacie detox od Bunandolu i benzo ?
Byłem już w Warszawie ale nie wytrzymałem chętnie bym tam wrócił ale nie wiem czy mnie z tego powodu przyjmą.
Suchy Jar odpada.
Macie jakieś propozycje ?
I pytanie czy jako lekoman będę miał wydłużony detoks ? Chciałbym go ukończyć w 2 tyg.
Biorę 10 mg. rolek i 2,4 mg. Bunandolu
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."